Vegansk vit chokladkladdkaka med hallongrädde

Innehåller annonslänk

Vegansk vit chokladkladdkaka är en kladdkaka utan kakao. Istället har jag i vit choklad. Förstår ni hur gott det är? Jag tror att man måste testa för att verkligen inse att det är en ny favorit bland alla kladdkakor!

Jag har toppat min vit chokladkladdkaka med hallongrädde. Hallon och vit choklad gör sig så bra ihop! Syra blandat med sötma, mums.

Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration till växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!

Vegansk vit chokladkladdkaka

100 gram mjölkfritt margarin

80 gram vit vegansk choklad (jag använder DEN HÄR)

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

1 dl växtbaserad grädde

0,5 dl kikärtsspad

2 dl vetemjöl

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan
  3. Rör i den vita chokladen tills den smält
  4. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn, klumpfri smet
  5. Klä en springform (24 cm i diameter) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i
  6. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 18-20 minuter
  7. Låt kladdkakan svalna
Hallongrädde

2 dl växtbaserad vispgrädde

1 dl hallon

  1. Vispa upp grädden till sin hårdaste konsistens
  2. Vispa i hallonen tills grädden fått en fin rosa färg
  3. Bred eller spritsa på grädden på kladdkakan

vit kladdkaka