Vegansk halloncurd

Vegansk halloncurd är en sötsyrlig kräm som är perfekt som fyllning till tårtor, muffins eller kakor! Den friska smaken av hallon och den underbart vackra röda färgen kommer bli pricken över i:et i ditt bakverk!

halloncurd vegan

Halloncurd

300 gram frusna hallon

5 msk majsstärkelse

1,25 dl vatten

1,25 dl strösocker

25 gram mjölkfritt margarin

  1. Tina hallonen och sila av kärnorna
  2. Häll hallonsaften i en kastrull med vatten och socker och koka upp
  3.  Pudra över majsstärkelse och koka ihop till en slät kräm under omrörning
  4. Dra av halloncurden från plattan och rör i margarinet tills det smält
  5. Låt din halloncurd svalna helt

Använd halloncurden i tårtor, kakor, muffins eller desserter! Du kan förvara den i kylen i upp till 3 dygn eller frysa in den och värma upp den när den ska användas.

Kommentarer

Ett svar till ”Vegansk halloncurd”

  1. […] 1,75 dl halloncurd (hela receptet räcker till 2 dl) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *