Vegansk brownie med vit choklad och rostade hasselnötter

En härligt kladdig brownie som jag blandat ned vit choklad och rostade hasselnötter i. Den är så klart vegansk.

brownievitchoklad1

Den här urownien passar perfekt att baka och frysa in. Det blir hela 24 stycken bitar så den passar också lika bra att bjuda till många!

brownie vegansk

vegansk brownie

Vegansk brownie med vit choklad och rostade hasselnötter

Portioner: 24 stycken

Tid: 1 timme

Ugn: 175 grader

Ingredienser

300 g mjölkfritt margarin

150 g/2 dl farinsocker

360 g/4 dl strösocker

40 g/1 dl kakao

330 g/5 1/2 dl vetemjöl

10 g/2 tsk vaniljsocker

10 g/2 tsk bakpulver

3 g/1/2 tsk salt

2 dl växtbaserad matlagningsgrädde

200 g vegansk vit choklad

100 g rostade hasselnötter

Topping

1 dl växtbaserad matlagningsgrädde

200 g vegansk ljus choklad

75 g rostade hasselnötter

vegansk brownie

Gör så här

Brownie: Smält margarinet på låg värme i en kastrull. Det är viktigt att margarinet inte börjar bubbla. Blanda de torra ingredienserna och rör i margarinet och grädden. Hacka den vita chokladen grovt och blanda i den tillsammans med hasselnötterna (om du vill kan du hacka nötterna grovt också). Bred ut smeten i en plåt (25×35 cm) med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. När brownien är klar är den fortfarande lite dallrig när du plockar ut den. Låt kakan svalna.

Topping: Värm grädden i en kastrull. Hacka chokladen smått och blanda i den varma grädden tills du får en slät kräm. Bred krämen över brownien. Hacka de rostade hasselnötterna smått och strö dem över kakan. Ställ in i kylskåpet och låt kakan svalna helt och sätta sig ordentligt.