Innehåller annonslänk
Åh hörrni, den här apelsinpajen med chokladgrädde är helt galet god! Apelsin och choklad är en av de bästa smakkombinationerna jag vet. Jag minns när jag var yngre. Då tog jag och min bästa vän all pant våra föräldrar hade, cyklade till affären, pantade och köper apelsinchoklad för pengarna!
Den här veganska apelsinpajen med chokladgrädde bakas utan ugn med en botten av kex. Fyllningen är en härligt syrlig apelsincurd som jag toppat med chokladgrädde. SÅ-GALET-GOTT!
Ladda ned min app ”veganska godsaker”
Följ mig på
Vegansk apelsinpaj med chokladgrädde
Botten
15 stycken digestivekex
150 gram mjölkfritt margarin
- Mixa kexen till smulor. Smält margarinet och blanda det med kexsmulorna
- Tryck ut degen i en form, ja har använt en rektangulär som finns HÄR
- Ställ in formen i frysen
Apelsinkräm
3 stycken apelsiner
1 dl vatten
0,5 dl strösocker
4 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
75 gram mjölkfritt margarin
- Blanda de torra ingredienserna i en kastrull
- Pressa ur saften ur apelsinerna och tillsätt saften tillsammans med vattnet i kastrullen samtidigt som du rör om
- Koka upp till en kräm och dra sedan av kastrullen från plattan. Blanda.i margarinet tills det smält samman med krämen
- Låt krämen bli helt kall i kylskåpet, den ska vara fast i konsistensen
- Plocka ur skalet ut pajformen och fyll det med apelsinkrämen. Ställ in i kylskåpet
Chokladgrädde
2,5 dl växtbaserad vispgrädde
150 gram mörk choklad
- Värm grädden och blanda i chokladen tills det smält ihop till en kräm
- Ställ in krämen i kylskåpet tills den blir helt kall. Vispa upp krämen till en grädde och spritsa den över pajen
Lämna ett svar