Vegansk apelsinpaj med chokladgrädde

Innehåller annonslänk

Åh hörrni, den här apelsinpajen med chokladgrädde är helt galet god! Apelsin och choklad är en av de bästa smakkombinationerna jag vet. Jag minns när jag var yngre. Då tog jag och min bästa vän all pant våra föräldrar hade, cyklade till affären, pantade och köper apelsinchoklad för pengarna!

Den här veganska apelsinpajen med chokladgrädde bakas utan ugn med en botten av kex. Fyllningen är en härligt syrlig apelsincurd som jag toppat med chokladgrädde. SÅ-GALET-GOTT!

apelsinpaj med choklad

recept med apelsin och choklad

Ladda ned min app ”veganska godsaker”

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Vegansk apelsinpaj med chokladgrädde

Botten

15 stycken digestivekex

150 gram mjölkfritt margarin

  1. Mixa kexen till smulor. Smält margarinet och blanda det med kexsmulorna
  2. Tryck ut degen i en form, ja har använt en rektangulär som finns HÄR
  3. Ställ in formen i frysen

Apelsinkräm

3 stycken apelsiner

1 dl vatten

0,5 dl strösocker

4 msk vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

75 gram mjölkfritt margarin

  1. Blanda de torra ingredienserna i en kastrull
  2. Pressa ur saften ur apelsinerna och tillsätt saften tillsammans med vattnet i kastrullen samtidigt som du rör om
  3. Koka upp till en kräm och dra sedan av kastrullen från plattan. Blanda.i margarinet tills det smält samman med krämen
  4. Låt krämen bli helt kall i kylskåpet, den ska vara fast i konsistensen
  5. Plocka ur skalet ut pajformen och fyll det med apelsinkrämen. Ställ in i kylskåpet

Chokladgrädde

2,5 dl växtbaserad vispgrädde

150 gram mörk choklad

  1. Värm grädden och blanda i chokladen tills det smält ihop till en kräm
  2. Ställ in krämen i kylskåpet tills den blir helt kall. Vispa upp krämen till en grädde och spritsa den över pajen

Kommentarer

Ett svar till ”Vegansk apelsinpaj med chokladgrädde”

  1. Mums! Kan man ersätta vetemjölet med majsstärkelse för glutenfritt tro?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *