
Vegansk äppelpaj med kolatäcke
Till synes är det en simpel äppelpaj, men med sirap.i degen blir den extra krispig och smakar kola! De kanelstekta äpplena i botten av pajen är magiskt kryddiga och sötsyrliga. Den här pajen är verkligen en fullträff, särskilt om du serverar den med vaniljsås!
Är du sugen på fler recept med äpplen? Kika här:
Följ mig på
Ladda ned min app ”Veganska godsaker”
Kolla på vår senaste Youtubevideo! Glöm inte att gilla och prenumerera
Det här innehållet kan inte visas på grund av dina val av kakor. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.
Vegansk äppelpaj med kolat äcke
Pajdeg
150 g mjölkfritt margarin
90 g/1 dl strösocker
180 g/3 dl vetemjöl
63 g/3 msk ljus sirap
5 g/1 tsk bakpulver
1 krm salt
Äppelkompott
5 stycken röda äpplen
ca 37 g/0,5 dl muscavadosocker
45 g/0,5 dl strösocker
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 msk malen kanel
25 g mjölkfritt margarin att steka i
Ställ ugnen på 200 grader. Nyp ihop ingredienserna till degen och lägg åt sidan. Skiva äpplena och stek dem tillsammans med övriga ingredienser tills de blivit lite mjuka. Bred ut äpplena i en pajform och strö över pajdegen. Grädda mig i ugnen i 20-25 minuter. Servera med vaniljsås