Din varukorg är för närvarande tom!
Tigertårta med chokladtäcke
Inlägget är i samarbete med Söders gourmet
Jag har många barndomsminnen som innefattar någon typ av bakning och det var nog redan som liten jag fann intresset av att skapa bland vispar och kastruller! Den här tigertårtan väcker extra många minnen eftersom jag alltid önskade mig just en sådan när jag var hos min dagmamma och jag blev både snopen och glad när så många av er föreslagit att jag ska baka en tigerkaka i någon form. Jag gjorde en med extra allt. Låt mig presentera, tigertårta med chokladtäcke.
Kakan bakade jag i en grym silikonform jag fått hem i samarbete med Söders gourmet. Att baka i silikonformar känns så modernt. Jag har aldrig varit med om att en mjuk kaka släppt så lätt ur formen som den gjorde ur min i silikon, utan att jag smort den innan jag hällde i smeten. Den är extremt lätt att hålla ren eftersom den inte har några skarvar eller kanter vilket även ger ett mycket snyggare resultat. Jag rensade bort ett par andra formar när jag fick hem bland annat den här formen och blev full i skratt när jag insåg att den verkligen inte tar någon plats alls, perfekt för mig som inte har så mycket utrymme i ett redan fullt kök! Vet ni vad, gör er själva en tjänst idag och klicka hem den här underbara silikonformen och baka dig en tigerkaka. Den är inte ens dyr så det finns liksom inget att klaga på. HÄR finns silikonformen jag använde till kakan, den är grym!
Nu till receptet:
Tigerkaka
100 gram mjölkfritt margarin
1 dl aqua faba
1 dl växtbaserad dryck
3 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
2 msk kakao
1 krm salt
- Blanda alla torra ingredienser (utom kakaon) i en bunke
- Smält margarinet och blanda ner växtbaserad dryck och aqua faba
- Tillsätt vätskan i bunken och blanda till en jämn, klumpfri smet
- Häll hälften av smeten i silikonformen
- Blanda i kakaon i resterande del av smeten och häll därefter i den i formen
- Dra lite med en slickepott i smeten så de olika smakerna blandar sig och bildar ett tigermönster
- Grädda kakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter och låt den sedan svalna
- Vänd silikonformen upp och ner så kakans botten hamnar uppåt
Chokladglasyr
100 gram mjölkfritt margarin
100 gram mörk choklad
2 dl florsocker
- Smält samman margarin och choklad i en kastrull (det ska inte koka)
- Tillsätt florsockret och blanda glasyren till den blir jämn
- Bred glasyren på den avsvalnade tigerkakan
Jag valde att toppa min tigertårta med hackade hasselnötter och hackad mörk choklad!
-
Ekströms 2 x Jordgubbskräm45,00 kr
-
2 x Coca-Cola Classic20,00 kr
-
Jokk 2 x Dryckeskoncentrat Svartvinbär30,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Grape & Citrus35,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Apelsin30,00 kr
-
Compeed Plåster Medium 2-pack30,00 kr
-
Leader Outdoor Chili Sin Carne69,00 kr
-
Sante Fruktbar Nötter 36-pack199,00 kr
-
Leader Pasta Carbonara Måltid69,00 kr
-
Leader Pasta Bolognese Måltid69,00 kr
-
2 x Fun Light Blueberry Lemonade49,00 kr
-
Zingo Apelsin 20-pack119,00 kr
-
Clean Drink Funktionsdryck Berry 24-pack279,00 kr
-
Aussie Schampo Miracle Repair55,00 kr
-
Aussie Schampo Nourish55,00 kr
-
Shearer Doftljus Lemon Zest99,00 kr
-
Shearer Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Litet Doftljus Vanilla & Coconut59,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Orange Pomander79,00 kr
Kommentarer
Ett svar till ”Tigertårta med chokladtäcke”
Tack att du delar med dig.
Hälsningar
Williams
Lämna ett svar