Tigertårta med chokladtäcke

Inlägget är i samarbete med Söders gourmet

Jag har många barndomsminnen som innefattar någon typ av bakning och det var nog redan som liten jag fann intresset av att skapa bland vispar och kastruller! Den här tigertårtan väcker extra många minnen eftersom jag alltid önskade mig just en sådan när jag var hos min dagmamma och jag blev både snopen och glad när så många av er föreslagit att jag ska baka en tigerkaka i någon form. Jag gjorde en med extra allt. Låt mig presentera, tigertårta med chokladtäcke.

Kakan bakade jag i en grym silikonform jag fått hem i samarbete med Söders gourmet. Att baka i silikonformar känns så modernt. Jag har aldrig varit med om att en mjuk kaka släppt så lätt ur formen som den gjorde ur min i silikon, utan att jag smort den innan jag hällde i smeten. Den är extremt lätt att hålla ren eftersom den inte har några skarvar eller kanter vilket även ger ett mycket snyggare resultat. Jag rensade bort ett par andra formar när jag fick hem bland annat den här formen och blev full i skratt när jag insåg att den verkligen inte tar någon plats alls, perfekt för mig som inte har så mycket utrymme i ett redan fullt kök! Vet ni vad, gör er själva en tjänst idag och klicka hem den här underbara silikonformen och baka dig en tigerkaka. Den är inte ens dyr så det finns liksom inget att klaga på. HÄR finns silikonformen jag använde till kakan, den är grym!

Nu till receptet:

Tigerkaka

100 gram mjölkfritt margarin

1 dl aqua faba

1 dl växtbaserad dryck

3 dl vetemjöl

2 dl strösocker

2 tsk bakpulver

0,5 tsk vaniljpulver

2 msk kakao

1 krm salt

 1. Blanda alla torra ingredienser (utom kakaon) i en bunke
 2. Smält margarinet och blanda ner växtbaserad dryck och aqua faba
 3. Tillsätt vätskan i bunken och blanda till en jämn, klumpfri smet
 4. Häll hälften av smeten i silikonformen
 5. Blanda i kakaon i resterande del av smeten och häll därefter i den i formen
 6. Dra lite med en slickepott i smeten så de olika smakerna blandar sig och bildar ett tigermönster
 7. Grädda kakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter och låt den sedan svalna
 8. Vänd silikonformen upp och ner så kakans botten hamnar uppåt

Chokladglasyr

100 gram mjölkfritt margarin

100 gram mörk choklad

2 dl florsocker

 1. Smält samman margarin och choklad i en kastrull (det ska inte koka)
 2. Tillsätt florsockret och blanda glasyren till den blir jämn
 3. Bred glasyren på den avsvalnade tigerkakan

 

Jag valde att toppa min tigertårta med hackade hasselnötter och hackad mörk choklad!

Kommentarer

Ett svar till ”Tigertårta med chokladtäcke”

 1. Tack att du delar med dig.
  Hälsningar
  Williams

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *