Rödbetshummus

Hummus var något av det första jag upptäckte när jag bestämde mig för att inte är animaliska produkter. Det är enkelt att slänga ihop, det går att variera med många olika smaksättningar, det är mättande och framför allt så är det rikt på protein och därför ett bra alternativ till köttiga rätter. Jag brukar koka upp hummus tillsammans med en skvätt iMat och använda det som pastasås. Bra snabbmat.

Eftersom jag använder så himla mycket kikärtsspad i mina bakverk samlas det förpackning på förpackning av kikärtor i kylskåpet och då passar det verkligen perfekt att mixa ihop dom till en hummus. Man kan själv välja hur fast eller lös man vill ha sin hummus, om man vill ha i tahini eller olja. Så himla bra!

Rödbetshummus

300 gram kokta kikärter

1 kokt rödbeta

1 vitlöksklyfta

Olja/tahini efter smak

2 tsk salt

2 tsk torkad timjan

1 tsk svartpeppar

  1. Mixa alla ingredienser till en slät hummus

Använd som pålägg på mackan, som tillbehör till maten eller som dipp till grönsakerna

hummus rödbetshummus