ANNONS

Äppelmos (enkelt recept)

/

Frukost

,

Det är väldigt enkelt och väldigt gott att göra sitt eget äppelmos. Det enda som egentligen behövs är äpplen, vatten och socker. Nu väljer jag att smaksätta mitt äppelmos med lite vaniljsocker också. Bara för att det är så himla gott!

I helgen var jag på Visingsö. Min närmaste vän, som bor där och också är den som gett mig alla äpplen, berättade att man kan skölja och skiva äpplena och sedan frysa in dem så kan man plocka fram ett gäng när man är sugen på hemkokt äppelmos eller kanske en äppelpaj!

recept med äpplen

äppelmos enkelt recept

Följ mig på

Instagram

Ladda ned min app ”Veganska godsaker”

Äppelmos (enkelt recept)

2 kg äpplen, gärna röda för sötare smak

1,5 dl vatten

1-2 dl strösocker, beroende på hur söt du vill ha moset

2 tsk vaniljsocker

  1. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka ihop tills äpplena blir mjuka. I början kan det vara lite torrt, men äpplena kommer snart vattna av sig. Tänk på att inte ha för hög värme på plattan, sockret ska inte brännas.
  2. När äpplena är mjuka så mixar du ihop innehållet till ett mos
  3. Förvara i lufttäta burkar. Du kan även frysa in äppelmoset

Äppelmoset kommer hålla i 7-10 dagar i kylskåp

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00