Kladdkaka i sig är ju helt gudomligt gott! När man spexar till den med olika smaker och kombinationer kan den bli helt och hållet beroendeframkallande. Den här kladdkakan med chokladfudge och pekannötkola är en sådan skapelse. Man kan bara inte sluta äta den!
Kladdkaka
1 dl kikärtsspad
2 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1,5 dl vetemjöl
150 gram mjölkfritt margarin
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda strösocker och kikärtsspad
- Tillsätt kakao, vaniljsocker och salt och blanda ihop
- Smält margarinet och blanda ner det i smeten
- Vänd till sist ner vetemjölet i smeten och blanda till en jämn, klumpfri smet
- Häll ned smeten i en springform där bottnen är klädd i bakplåtspapper
- Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter
- Låt kladdkakan svalna helt
Chokladfudge
2 dl växtbaserad vispgrädde (jag använd Planti havrevisp)
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 msk kakao
1 krm salt
- Koka upp grädde, socker och sirap i en kastrull
- Låt puttra tills den når en temperatur på 125 grader (eller tills fudgen tjocknat och fått en gyllenbrun färg)
- Blanda i kakao och salt
- Häll chokadfudgen över kladdkakan och ställ in i kylen för att stelna
Pecannötkola
2 dl växtbaserad vispgrädde (jag använde Planti havregrädde)
1,5 dl farinsocker
0,5 dl ljus sirap
2 msk mjölkfritt margarin
250 gram naturella pekannötter
- Koka grädde, farinsocker och sirap till en kolasås (ca 110 grader, det tar ca 7 minuter)
- Blanda i margarinet och låt det smälta
- Tillsätt pekannötterna och blanda runt dem i kolasåsen
- Häll över pekannötkolan över chokladfudgen och kyl ner hela kakan så den får sätt sig i 2 timmar
Lämna ett svar