Vegansk äppelkladdkaka med knäckigt kolatäcke

VARFÖR har jag inte kommit på att göra den här kladdkakan innan? Tänk er detta: en seg kladdkaka med äppelskivor i toppad med en KNÄCKIG kolasmet med havregryn. Oj, oj, oj säger jag bara, vilken succé vid fikabordet! Det blir nästan samma känsla som en ryttarkaka fast med äpplen i också. Väldigt mumsigt!

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Ladda ned min app ”Veganska godsaker”

äppelkladdkaka

Vegansk äppelkladdkaka med knäckigt kolatäcke

Kladdkaka

125 g mjölkfritt margarin

75 g/1 dl ljust farinsocker

180 g/2 dl strösocker

20 g/0,5 dl kakao

150 g/2,5 dl vetemjöl

3 g/0,5 tsk salt

1 dl kikärtsspad

1 normalstort äpple

Knäckigt täcke

75 g mjölkfritt margarin

140 g/1 dl ljus sirap

45 g/0,5 dl strösocker

30 g/0,5 dl vetemjöl

80 g/2 dl havregryn

5 g/1 tsk vaniljsocker

5 g/1 tsk bakpulver

1 krm salt

2 msk växtbaserad matlagningsgrädde

Flingsalt till topping

  1. Ställ ugnen på 175 grader över- och undervärme
  2. Smält margarinet på låg värme och dra av från plattan. Blanda sedan i övriga ingredienser (utom äpplet) till en jämn klumpfri smet. Häll smeten i en kladd springform (20 cm i diameter)
  3. Skölj och skiva äpplet i skivor och tryck ned dem i formen. Ställ åt sidan
  4. Lägg alla ingredienser till det knäckiga täcket i en kastrull och smält ihop på låg värme. Bred sedan ut smeten över kladdkakan och grädda mitt i ugnen i 40-45 minuter. Strö över flingsalt. Låt svalna i rumstemperatur

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *