VARFÖR har jag inte kommit på att göra den här kladdkakan innan? Tänk er detta: en seg kladdkaka med äppelskivor i toppad med en KNÄCKIG kolasmet med havregryn. Oj, oj, oj säger jag bara, vilken succé vid fikabordet! Det blir nästan samma känsla som en ryttarkaka fast med äpplen i också. Väldigt mumsigt!
Följ mig på
Ladda ned min app ”Veganska godsaker”
Vegansk äppelkladdkaka med knäckigt kolatäcke
Kladdkaka
125 g mjölkfritt margarin
75 g/1 dl ljust farinsocker
180 g/2 dl strösocker
20 g/0,5 dl kakao
150 g/2,5 dl vetemjöl
3 g/0,5 tsk salt
1 dl kikärtsspad
1 normalstort äpple
Knäckigt täcke
75 g mjölkfritt margarin
140 g/1 dl ljus sirap
45 g/0,5 dl strösocker
30 g/0,5 dl vetemjöl
80 g/2 dl havregryn
5 g/1 tsk vaniljsocker
5 g/1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 msk växtbaserad matlagningsgrädde
Flingsalt till topping
- Ställ ugnen på 175 grader över- och undervärme
- Smält margarinet på låg värme och dra av från plattan. Blanda sedan i övriga ingredienser (utom äpplet) till en jämn klumpfri smet. Häll smeten i en kladd springform (20 cm i diameter)
- Skölj och skiva äpplet i skivor och tryck ned dem i formen. Ställ åt sidan
- Lägg alla ingredienser till det knäckiga täcket i en kastrull och smält ihop på låg värme. Bred sedan ut smeten över kladdkakan och grädda mitt i ugnen i 40-45 minuter. Strö över flingsalt. Låt svalna i rumstemperatur
Lämna ett svar