ANNONS

Vegansk chokladbollstårta

/

chokladbollstårta

Innehåller annonslänk

Tallriken kommer från Indiska, köp den HÄR

Chokladbollstårta är en galet lätt tårta att tillverka men är ändå en av de godaste jag vet! Vem gillar inte chokladbollar, liksom?

Min chokladbollstårta är perfekt att baka till barnkalaset där den garanterat varenda smula kommer gå åt! Eller så bakar man tillsammans med barnen och bjuder pappa på en tårta gjord av kärlek på fars dag! Den kräver ingen ugn så det går alldeles lagom snabbt att baka den och man kan låta fantasin flöda när man dekorerar den. Jo, chokladbolsstårta är sannerligen en tårta att bjuda på!

Chokladbollssmet

300 gram mjölkfritt margarin (rumsvarmt)

2 dl florsocker

1 dl kakao

0,5 tsk salt

2 tsk vaniljsocker

2 msk starkt, kallt kaffe

8 dl havregryn

Pärlsocker/strössel

  1. Mixa havregrynen till smulor
  2. Vispa ihop alla ingredienser till en chokladbolssmet (utom pärlsocker/strössel)
  3. Rulla 8 mindre bollar och rulla dem i pärlsocker/strössel och ställ in i kylen
  4. Ta resten av chokladbollssmeten och tryck ut den i en form (jag använde en springform på 22 cm i diameter)
  5. Ställ in i kylen
Vit chokladtryffel

2,5 dl växtbaserad grädde (jag använde Planti havrevisp)

250 gram vit vegansk choklad (jag använder iChoc som finns att köpa HÄR)

  1. Koka upp grädden i en kastrull och dra av från plattan
  2. Bryt i chokladen och rör om tills den smält
  3. Häll tryffeln över chokladbollstårtan
  4. Ställ in i kylen igen för att stelna
  5. När tårtan stelnat lägger du på chokladbollarna och skär upp den i bitar!

vegansk chokladbollstårta

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00