Innehåller annonslänk
Vegansk kladdkaka med kokostosca är en stående favorit hos mig. Alla kladdkakor är väl egentligen favoriter men just den här, med en seg kokostosca är en dröm!
Receptet på den här kladdkakan är så god! Jag har använt en del farinsocker vilket gör att det får en rund, karamellsmak.
Kladdkaka
150 gram mjölkfritt margarin
1 dl farinsocker
2 dl strösocker
2 tak vaniljsocker
1 dl kakao
0,5 tsk salt
2 dl vetemjöl
1 dl kikärtsspad
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält margarinet i en kastrull
- Tillsätt strösocker och farinsocker och blanda runt
- Blanda i de övriga ingredienserna
- Klä en springform (24 cm i diameter) med bakplåtspapper och häll i kladdkakssmeten där i
- Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 18-22 minuter (stäng inte av ugnen)
- Låt svalna något
Kokostosca
1 dl växtbaserad grädde (jag använde sojamatgrädde)
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
25 gram mjölkfritt margarin
1 krm salt
2,5 dl kokosflingor
- Höj ugnen till 225 grader
- Koka grädde, socker, sirap och salt till 114 grader, använd gärna en termometer (jag har DEN HÄR)
- Dra av kolan från plattan och blanda i kokosflingorna
- Bred över kokostoscan över kladdkakan och ställ in den på det övre planet i ugnen i 5-7 minuter eller tills kokostoscan fått en gyllene färg
Lämna ett svar