Veganska kladdmuffins

En kladdig chokladmuffins likt kladdkaka som dessutom är vegansk. Det är mina veganska kladdmuffins det! Jag, som är en chokladälskare av rang kan varmt rekommendera dessa kladdiga, chokladiga kladdmuffins.

Antingen äter man muffinsen som de är, eller toppar man dem med lite växtbaserad vispgrädde och färska bär. Mums!

veganska kladdmuffins recept

veganska chokladmuffins recept

Veganska kladdmuffins (8 stycken)

150 gram mjölkfritt margarin

3 dl strösocker

1 dl kakao

2,5 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

1 dl kikärtsspad

8 st muffinsformar

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Smält margarinet i en kastrull
  3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn klumpfri smet
  4. Fördela smeten i 8 stycken muffinsformar
  5. Grädda kladdmuffinsen mitt i ugnen i 15-20 minuter
  6. Låt muffinsen svalna helt, helst i kylskåp

Veganska kladdmuffins går utmärkt att frysa så att du bara kan ta fram en kladdmuffins ur frysen och ha till fikat.

Urgoda Härliga Kladd muffins