Veganska äppel- och kanelbollar i vit choklad är en riktigt trevlig munsbit som är gjord av kvarglömda veganska äppelmuffins.
Det är både smart och gott att göra kakbollar av torra mjuka kakor eftersom det blir en helt nytt bakverk till priset av en. Kan man säga.
Följ mig på
Veganska äppel- och kanelbollar i vit choklad (10-12 st)
4 msk växtbaserad färskost
1 msk malen kanel
0,5 d florsocker
200 gram vegansk vit choklad
2 tsk kokosolja
- Mixa äppelmuffins, färskost, florsocker och kanel i en matberedare tills du får en form bar deg
- Rulla 10-12 stycken bollar av degen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Ställ in i frysen i 30 minuter
- Smält choklad och kokosolja i micron eller över vattenbad
- Doppa bollarna i chokladen och låt stelna på bakplåtspappret
Veganska äppel- och kanelbollar går bra att frysa
Lämna ett svar