Veganska äpple- och kanelbollar i vit choklad

Veganska äppel- och kanelbollar i vit choklad är en riktigt trevlig munsbit som är gjord av kvarglömda veganska äppelmuffins.

Det är både smart och gott att göra kakbollar av torra mjuka kakor eftersom det blir en helt nytt bakverk till priset av en. Kan man säga.

kakbollar äpple vegan

Följ mig på

Instagram

Youtube

Veganska äppel- och kanelbollar i vit choklad (10-12 st)

6 st veganska äppelmuffins

4 msk växtbaserad färskost

1 msk malen kanel

0,5 d florsocker

200 gram vegansk vit choklad

2 tsk kokosolja

  1. Mixa äppelmuffins, färskost, florsocker och kanel i en matberedare tills du får en form bar deg
  2. Rulla 10-12 stycken bollar av degen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Ställ in i frysen i 30 minuter
  3. Smält choklad och kokosolja i micron eller över vattenbad
  4. Doppa bollarna i chokladen och låt stelna på bakplåtspappret

Veganska äppel- och kanelbollar går bra att frysa

kakbollar vegan recept

Kommentarer

Ett svar till ”Veganska äpple- och kanelbollar i vit choklad”

  1. Älskar din blogg! Har räddat våra veganska o glutenfria kalas flera gånger 🙂 Tusen tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *