Vegansk chokladbräck med popcorn

Jag vill börja med att hälsa mitt varmaste god jul till alla mina läsare! Jag hoppas att varenda en av er får den jul ni önskar <3

Det enklaste av julgodis är vegansk chokladbräck. Den godaste bräcken får du om du tempererar chokladen, men vet ni, det är inte alls så svårt som det låter! Jag ska berätta det absolut enklaste sättet här i receptet.

För att temperera rekommenderar jag en termometer, annars är det väldigt svårt att lyckas om man inte är väldigt van eller skicklig (vilket åtminstone inte jag är)

Vegansk chokladbräck

100 gram mörk choklad

En näve popcorn

  1. Koka upp en kastrull med vatten och sänk värmen till medel
  2. Placera en skål, helst i porslin, över kastrullen och lägg i hälften av chokladen
  3. Smält chokladen och låt den uppnå en temperatur på 48 grader och ta sedan bort skålen från kastrullen
  4. Tillsätt resterande del va chokladen i den smälta chokladen och blanda om tills den smält samman
  5. Nu ska du börja få ner temperaturen till 27 grader. Jag hällde över all choklad i en ny skål och öppnade fönstret medan jag blandade om
  6. När chokladen är 27 gradet sätter du skålen över kastrullen igen och värmer den till 37 grader
  7. Därefter breder du ut chokladen på ett bakplåtspapper
  8. Poppa popcornen och strö dem över chokladen
  9. Låt ditt veganska chokladbräck stelna i kylen eller på altanen/balkongen
  10. Bryt det i bitar

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *