Din varukorg är för närvarande tom!
Vegansk Snickerstårta
Hörrni, den här veganska Snickerstårtan har jag inte bakat för sista gången! Den är helt magisk! Jodnötssmör, choklad och kola är ju en helt fantastisk kombination man bara inte kan få nog av.
Jag bjöd faktiskt på tårtan här hemma till ett gäng provsmakare och den gick åt som smör i Småland och jag kommer nog få baka den här tårtan till många kalas framöver.
Vegansk Snickerstårta (10 bitar)
Chokladbotten (det fungerar bra att göra bottnen i en springform som är 24 cm i diameter)
3 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
0,5 dl kakao
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 msk äppelcidervinäger
1,5 dl neutral olja
2 dl kokande vatten
- Sätt ugnen på 175 grader och förbered formen så allt är klart när seten skall hällas i
- Blanda alla torra ingredienser i en skål
- Tillsätt olja och äppelcidervinäger och blanda till en grynig massa (använd en slickepott eller en slev, inte elvisp)
- Koka upp vatten och tillsätt det kokande i skålen och blanda till en jämn, klumpfri smet
- Häll upp smeten i formen och ställ direkt in den i mitten ugnen
- Grädda i ca 40 minuter
- Plocka ut tårtbottnen och låt den svalna helt i formen
- Plocka ut tårtbottnen ur formen och skär ut två bottnar
Jordnötssmörkräm
200 gram mjölkfritt margarin (jag använder smörgåsmargarin till smörkrämen eftersom det har en godare smak än bakmargarinet)
4 dl florsocker
1 dl växtbaserad vispgrädde
3 dl krämigt jordnötssmör
- Vispa margarin och florsocker poröst
- Tillsätt grädden och vispa tills den tjocknat och du fått en vit, fluffig kräm
- Vispa i jordnötssmöret tills den gått ihop med krämen
- Häll upp krämen i en spritspåse
Kolasås
0,5 dl växtbaserad grädde
0,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
1 msk mjölkfritt margarin
- Koka grädde, socker och sirap till en kolasås (jag tycker att såsen är perfekt vid 114 grader, det tar cirka 10 minuter)
- Dra av kastrullen från plattan och blanda i smöret tills det smält samman med kolasåsen
- Låt såsen svalna helt
Garnering
Salta jordnötter
Hackad vegansk choklad
Montering
- Lägg en tårtbotten på fatet du vill servera tårtan på
- Klipp ett hål i spritspåsen och spritsa ”kluttar” över hela bottnen
- Ställ in tårtbottnen i kylen i 20 minuter så smörkrämen får stelna
- Lägg den andra tårtbottnen över smörkrämen och spritsa nya ”kluttar” över den
- Ta en tesked och tryck ut en liten grop i några av ”kluttarna” och fyll groparna med kolasås
- Hacka chokladen och strö över den tillsammans med jordnötterna
-
Ekströms 2 x Jordgubbskräm45,00 kr
-
2 x Coca-Cola Classic20,00 kr
-
Jokk 2 x Dryckeskoncentrat Svartvinbär30,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Grape & Citrus35,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Apelsin30,00 kr
-
Compeed Plåster Medium 2-pack30,00 kr
-
Leader Outdoor Chili Sin Carne69,00 kr
-
Sante Fruktbar Nötter 36-pack199,00 kr
-
Leader Pasta Carbonara Måltid69,00 kr
-
Leader Pasta Bolognese Måltid69,00 kr
-
2 x Fun Light Blueberry Lemonade49,00 kr
-
Zingo Apelsin 20-pack119,00 kr
-
Clean Drink Funktionsdryck Berry 24-pack279,00 kr
-
Aussie Schampo Miracle Repair55,00 kr
-
Aussie Schampo Nourish55,00 kr
-
Shearer Doftljus Lemon Zest99,00 kr
-
Shearer Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Litet Doftljus Vanilla & Coconut59,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Orange Pomander79,00 kr
Kommentarer
3 svar till ”Vegansk Snickerstårta”
-
Det går bra ?
-
Hur länge tror du att tårtbottnen (utan smörkräm osv) kan stå sig i kylen och fortfarande hålla sig saftig? Erbjöd mig att göra denna inför ett kalas på lördag… Funderade på att göra tårtbottnen torsdag kväll och sedan sätta ihop kakan på fredag eller lördag förmiddag. Tror du att det skulle gå bra? 🙂
-
[…] Jag har ett till recept på den här goda tårta och egentligen har jag bara bytt ut receptet på bottnen, men jag låter det ligga kvar för er som vill göra den gamla botten som är utan bajväxter! Du hittar det receptet HÄR […]
Lämna ett svar