ANNONS

Linsgryta med sötpotatis

/

Hej på er!

Att laga enkel, vegansk vardagsmat är inte svårt alls och barnen hemma älskar det eftersom det är så färgglatt!

Att par tuggor in i linsgrytan med sötpotatis sa min 3-åring ”mums mamma, vilken god mat du har lagat” och jag kan inget annat än att hålla med honom, det blev supergott!

linsgryta recept

Jag uppskattar grytor eftersom det är enkelt att göra och mättar bra. Man hackar och fräser ihop ingredienserna och sedan sköter sig grytan i princip själv tills den är färdig vilket ger mer tid till annat!

Linsgryta med sötpotatis 4 portioner

1 stor sötpotatis

2 dl röda, torra linser

2 st gula lökar

2 st vitlöksklyftor

1 tärning grönsaksbuljong

1 msk tomatpuré

3 msk bjäst

7 dl vatten

400 gram finkrossade tomater

0,5 dl hackad persilja

Olja till stekning

  1. Skär sötpotatisen i tärningar
  2. Hacka lök och vitlök fint
  3. Fräs sötpotatisen, löken och vitlöken i en stekgryta tills löken är glansig
  4. Tillsätt linser, tomatpuré, buljong och bjäst och fräs ihop det en liten stund
  5. Häll i tomatkross och vatten och rör om
  6. Låt linsgrytan puttra i 30-40 minuter och rör om då och då
  7. Hacka persiljan och tillsätt den i grytan precis innan du drar av den från plattan (när man tillsätter örter sent i tillagningen kommer de behålla sin fina, gröna färg)

Vi brukar äta linsgrytan med pumpafrön, lite pressad citron, extra persilja och eventuellt något gott vitlöksbröd!

vegansk linsgryta

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00