Vegansk saffranskladdkaka

by on

Vegansk saffranskladdkaka. Ibland behöver inte inte vara mer märkvärdigt än så! Det är enkelt. Det är gott. Det räcker så!

vegansk saffranskladdkaka

Följ mig på

Instagram

Facebook

Youtube

Vegansk saffranskladdkaka

125 gram mjölkfritt margarin

0,5 gram saffran

3 dl strösocker

2,75 dl (165 gram) vetemjöl (väg gärna mjölet)

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

1 dl växtbaserad grädde

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan
  3. Häll i saffranet, rör runt och låt dra i ett par minuter
  4. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en jämn, klumpfri smet
  5. Klä är springform (20 cm i diameter) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i
  6. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 25-30 minuter
  7. Låt stelna i kylskåp

Servera med växtbaserad vispgrädde och lingon eller hallon

You may also like

5 Comments
  1. Ellen 2 månader ago

    Den här ser jättegod ut! Älskar saffranskladdkaka, men aldrig gjort den vegansk förr.
    En fråga bara: ska man ha i 1 dl grädde i smeten, eller ska den vispas och serveras som tillbehör? Tack på förhand och god jul💛

    Reply
    • Frida 2 månader ago

      Hej! Grädden ska vara i smeten 😊

      Reply
  2. Ida Tadic 2 månader ago

    Funkar det att använda sig av Planti Creamy Cooking (matlagningsgrädde) i kakan? Det underbart gott ut!

    Reply
    • Frida 1 månad ago

      Det går utmärkt 🙂

      Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published.