Vegansk saffranskladdkaka. Ibland behöver inte inte vara mer märkvärdigt än så! Det är enkelt. Det är gott. Det räcker så!
Följ mig på
Vegansk saffranskladdkaka
125 gram mjölkfritt margarin
0,5 gram saffran
3 dl strösocker
2,75 dl (165 gram) vetemjöl (väg gärna mjölet)
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 dl växtbaserad grädde
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan
- Häll i saffranet, rör runt och låt dra i ett par minuter
- Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en jämn, klumpfri smet
- Klä är springform (20 cm i diameter) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i
- Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 25-30 minuter
- Låt stelna i kylskåp
Servera med växtbaserad vispgrädde och lingon eller hallon
Lämna ett svar