Vegansk cookie-kaka med Nutella och Oreo

Den maffigaste, godaste kakan jag bakat på väldigt länge är den här veganska cookie-kakan med Nutella och Oreo. Är du bara gränslöst sötsugen? Då är detta kakan för dig!

cookie kaka

Som ni ser på bilden är den här kakan maxad med massa goda ingredienser! En botten av cookie, fylld med vegansk Nutella och Oreokakor, ett till lager av cookie toppad med hackad vit choklad.

cookie kaka

Vegansk cookie-kaka med Nutella och Oreo

Portioner: 9 stycken bitar

Tid: 1 1/2 timme + avsvalning

Ugn: 175 grader

Ingredienser

150 g mjölkfritt margarin

90 g/1 dl strösocker

75 g/1 dl farinsocker

2 msk växtbaserad matlagningsgrädde

180 g/3 dl vetemjöl

5 g/1 tsk bakpulver

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/1/2 tsk salt

200 g vegansk vit choklad (100 g ska vara i kakdegen och 100 g som topping)

1 dl vegansk Nutella

9 stycken Oreokakor

cookie kaka

Följ mig gärna på Instagram!

Gör så här

Vispa ihop margarin, strösocker och farinsocker. Tillsätt grädden och vispa ihop snabbt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Vänd ihop med en slickepott tills du får en kladdig deg. Hacka 100 g av chokladen och blanda ned den i degen. Ställ in degen i kylskåpet i 30 minuter. Tryck ut halva degen i en kvadratisk form (23×23 cm) som är klädd i bakplåtspapper. Bilda kanter som är ca 1 cm höga. Bred ut Nutella och tryck i oreokakorna. Smula över resterande del av degen så den täcker största delen av kakan. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter eller tills kakan är gyllenbrun. Hacka den vita chokladen och strö den över den varma kakan. Låt svalna helt och skär i 9 stycken bitar.