Vegansk äppelpaj med kokostosca

Innehåller annonslänk

Den här äppelpajen har något lite extra med sin ljuvliga kokostosca! Den får en ljuv smak av kola och kokos som passar äpplena helt perfekt. Ni måste resa att baka den här pajen nu när äpplena börjar mogna på träden!

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Ladda ned min app ”Veganska godsaker”

Vegansk äppelpaj med kokostosca

Pajdeg

100 gram mjölkfritt margarin

45 gram/0,5 dl strösocker

180 gram/3 dl vetemjöl

1 krm salt

  1. Knåda ihop ingredienserna till en deg och tryck ut i en pajform (20 cm i diameter, jag använder DEN HÄR)
  2. Ställ in formen i kylskåpet i minst 30 minuter och förgrädda sedan pajskalet på 200 grader i 7 minuter

Fyllning

2 stycken medelstora, röda äpplen

1 msk malen kanel

2 msk strösocker

  1. Skölj och skiva äpplena i tunna skivor och bred ut i pajskalet
  2. Strö över kanel och socker

Kokostosca

100 gram/2,5 dl kokosflingor

70 gram/0,5 dl ljus sirap

45 gram/0,5 dl strösocker

5 gram/1 tsk vaniljsocker

50 gram mjölkfritt margarin

0,5 dl växtbaserad matlagningsgrädde

1 krm salt

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull och smält ihop på låg värme
  2. Täck äpplena i pajskalet med kokostoscan och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Efter ca 15 minuter är kokostoscan gyllenbrun, ta då lite aluminiumfolie eller bakplåtspapper och lägg över toppen av pajen så den inte bränns. Låt pajen svalna i formen innan du plockar ur den