
Vegansk äppelpaj med kokostosca
/
Innehåller annonslänk
Den här äppelpajen har något lite extra med sin ljuvliga kokostosca! Den får en ljuv smak av kola och kokos som passar äpplena helt perfekt. Ni måste resa att baka den här pajen nu när äpplena börjar mogna på träden!
Följ mig på
Ladda ned min app ”Veganska godsaker”
Vegansk äppelpaj med kokostosca
Pajdeg
100 gram mjölkfritt margarin
45 gram/0,5 dl strösocker
180 gram/3 dl vetemjöl
1 krm salt
- Knåda ihop ingredienserna till en deg och tryck ut i en pajform (20 cm i diameter, jag använder DEN HÄR)
- Ställ in formen i kylskåpet i minst 30 minuter och förgrädda sedan pajskalet på 200 grader i 7 minuter
Fyllning
2 stycken medelstora, röda äpplen
1 msk malen kanel
2 msk strösocker
- Skölj och skiva äpplena i tunna skivor och bred ut i pajskalet
- Strö över kanel och socker
Kokostosca
100 gram/2,5 dl kokosflingor
70 gram/0,5 dl ljus sirap
45 gram/0,5 dl strösocker
5 gram/1 tsk vaniljsocker
50 gram mjölkfritt margarin
0,5 dl växtbaserad matlagningsgrädde
1 krm salt
- Blanda alla ingredienser i en kastrull och smält ihop på låg värme
- Täck äpplena i pajskalet med kokostoscan och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Efter ca 15 minuter är kokostoscan gyllenbrun, ta då lite aluminiumfolie eller bakplåtspapper och lägg över toppen av pajen så den inte bränns. Låt pajen svalna i formen innan du plockar ur den