
Följ mig på
4 dl glutenfri mjölmix
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kardemumma
1 msk malen kanel
2 krm malen, torkad ingefära
0,5 tsk salt
2 dl växtbaserad dryck (jag testat havredryck, mandeldryck och sojadryck, alla funkar lika bra)
1 dl neutral olja (rapsolja, solrosolja, jordnötsolja)
1 msk äppelcidervinäger
100 gram rivna morötter (det är ungefär 2 stycken normalstora morötter)
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda alla torra ingredienser i en skål
- Tillsätt dryck, olja och äppelcidervinäger under omrörning och blanda tills du får en jämn, klumpfri smet
- Skala och riv morötterna och vänd ned dem i smeten
- Klä en form (15×25 cm) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i
- Grädda morotskakan mitt i ugnen i ca 40 minuter
- Låt kakan svalna helt
Vegansk cream cheese frosting
1 dl växtbaserad vispgrädde (jag har använt sojavispgrädde)
150 gram växtbaserad färskost (väg en glutenfri variant
1 tsk vaniljsocker
0,5-1 dl florsocker
- Vispa grädde och färskost, vitt och riktigt fluffigt
- Tillsätt florsocker och vaniljsocker (gärna genom en sil) och vänd ned det med en slickepott tills du får en jämn, klumpfri frosting
- Bred frostingen på den avsvalnade morotskakan
Morotskakan kan förvaras i kylskåp och frys
Lämna ett svar