Veganska, glutenfria kärleksmums

Innehåller annonslänk

Veganska och glutenfria kärleksmums är riktigt saftiga och goda. Det är svårt att tro att vetemjölet är bortprioriterat och ersatt med en glutenfri mjölmix.

Jag älskar mina kärleksmums. Det är mitt go-to-parad-bakverk. Om jag ska baka något alla älskar så bakar jag kärleksmums. Nu kommer jag även göra dem glutenfria eftersom ingen kommer märka någon skillnad! Jag är så glad över det här receptet. Hoppas att ni också ska bli det.

Följ mig på

Instagram

Youtube

Veganska, glutenfria kärleksmums, 12 bitar

1,5 dl kikärtsspad

3 dl strösocker

1 dl kakao

3 dl mjölmix (jag har använt Leilas Blå)

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

100 gram gram mjölkfritt margarin

 1. Sätt ugnen på 175 grader
 2. Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och poröst (inte till en marängsmet)
 3. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ned dem i kikärtsvispet, gärna genom en sil
 4. Smält margarinet i en kastrull och blanda ned i smeten tills det bli jämt och klumpfritt
 5. Häll upp smeten i en kvadratisk form (20x20cm) täckt i bakplåtspapper
 6. Grädda din kärleksmums mitt i ugnen i ca 30 minuter
 7. Låt svalna något
 8. Stick små hål i kakan för att glasyren ska rinna ner där i och ge en extra saftig kärleksmums. Jag använde ett sugrör
Glasyr

100 gram mjölkfritt margarin

0,5 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

2  msk kaffe

3 msk växtbaserad grädde

0,5 tsk salt

250 gram florsocker

Kokosflingor till topping

 1. Smält margarinet i en kastrull och dra av den från plattan
 2. Blanda i övriga ingredienser (utom kokosflingor) till en slät glasyr
 3. Låt glasyren svalna till bredbar konsistens innan du breder den på chokladkakan (jag bredde först ett tunt lager för att få ner glasyren i hålen jag naggat i kakan och sedan bredde jag över resterande glasyr)
 4. Strö över kokosflingor
 5. Skär dina veganska, glutenfria kärleksmums i 12 bitar

Kommentarer

15 svar till ”Veganska, glutenfria kärleksmums”

 1. Hej! Ska grädden vara vispbar eller går det med imat bara?

 2. Kan man dubbla receptet och köra i långpanna/ugnsplåt? Eller ska jag ta den glutenfria mixen till receptet som redan är för långpanna? Ska baka till jobbet och har en glutenallergiker som också ska få del av fikat.

 3. Profilbild för Frida Bergström
  Frida Bergström

  De godaste kakorna jag ätit sen jag blev glutenintollerant! <3

 4. Det blev nästan mer som en kladdkaka i konsitens 🙁 vad gjorde jag för fel tro? :/

  1. Profilbild för fridasvegobak
   fridasvegobak

   Testa med ett annat glutenfritt mjöl nästa gång! Jag gillar Semper och Finax 🙂

 5. Det här är helt klart en favorit här hemma! Väldigt saftig och god och när vi bjöd på den på stort kalas i somras tyckte alla att den var underbar – bättre än ”vanliga” kärleksmums med både gluten och ägg 🙂

 6. Profilbild för Anna-Maria

  Hej. Kan man använda linfröavkok istället för kikärtsspad?

 7. Jag gjorde om kakan två gånger men det blev kladdkaka båda gångerna. Använde finax glutenfria mjölmix havre och Flora plant butter.

  1. Hej Anna,

   Tråkigt att det strular, om du har en termometer så kan du mäta kakans kärntemperatur. Den skall vara runt 95 grader när den är klar.

 8. Profilbild för Jennifer

  Hej! Ser så goda ut, måste testa! Går de bra att frysa dom tror du? 🙂

  1. Ja då, det ärbara att köra! 🙂

 9. Hej! Bra recept! Jag undrar om jag kan använda kikärtsmjöl jag har hemma istället för mjölmix?

  1. Hej Antonia,

   Det kan bli lite tråkig smak om du använder kikärtsmjöl.

 10. Gick helt åt pipan för mig. Först reste sig allt i ugnen jättehögt, för att sedan rinna över alla kanter och till sist sjunka i hop och bli en hård klump o mitten och helt lös smet runt om. Vad gjorde jag för fel ‍♀️. Vill ju så gärna testa den igen

  1. Hej Frida, vilket vackert namn du har!! 🙂

   Det är svårt att veta exakt vad som har gått fel, har du testat att baka dem igen? Ofta gör man något fel men tänker inte på det. En bra strategi är att skriva upp receptet på ett papper och sedan stryka över respektive ingrediens som man har tillsatt.
   Lycka till!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *