Innehåller annonslänk
Veganska och glutenfria kärleksmums är riktigt saftiga och goda. Det är svårt att tro att vetemjölet är bortprioriterat och ersatt med en glutenfri mjölmix.
Jag älskar mina kärleksmums. Det är mitt go-to-parad-bakverk. Om jag ska baka något alla älskar så bakar jag kärleksmums. Nu kommer jag även göra dem glutenfria eftersom ingen kommer märka någon skillnad! Jag är så glad över det här receptet. Hoppas att ni också ska bli det.
Följ mig på
Veganska, glutenfria kärleksmums, 12 bitar
1,5 dl kikärtsspad
3 dl strösocker
1 dl kakao
3 dl mjölmix (jag har använt Leilas Blå)
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
100 gram gram mjölkfritt margarin
- Sätt ugnen på 175 grader
- Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och poröst (inte till en marängsmet)
- Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ned dem i kikärtsvispet, gärna genom en sil
- Smält margarinet i en kastrull och blanda ned i smeten tills det bli jämt och klumpfritt
- Häll upp smeten i en kvadratisk form (20x20cm) täckt i bakplåtspapper
- Grädda din kärleksmums mitt i ugnen i ca 30 minuter
- Låt svalna något
- Stick små hål i kakan för att glasyren ska rinna ner där i och ge en extra saftig kärleksmums. Jag använde ett sugrör
Glasyr
100 gram mjölkfritt margarin
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk kaffe
3 msk växtbaserad grädde
0,5 tsk salt
250 gram florsocker
Kokosflingor till topping
- Smält margarinet i en kastrull och dra av den från plattan
- Blanda i övriga ingredienser (utom kokosflingor) till en slät glasyr
- Låt glasyren svalna till bredbar konsistens innan du breder den på chokladkakan (jag bredde först ett tunt lager för att få ner glasyren i hålen jag naggat i kakan och sedan bredde jag över resterande glasyr)
- Strö över kokosflingor
- Skär dina veganska, glutenfria kärleksmums i 12 bitar
Lämna ett svar