Vegansk tigerkaka

En vegansk tigerkaka påminner mig om min barndom. Det var liksom standardfikat tillsammans med ett glas saft. En tigerkaka är sockerkaka och chokladkaka hopblandad till ett.

vegansk Tigerkaka

Följ mig på Instagram

Vegansk tigerkaka

Portioner: 8-10 bitar

Tid: 90 minuter

Ugn: 175 grader

Ingredienser

1 tsk frystorkat kikärtsspad

135 g vatten

(Om du använder flytande kikärtsspad tar du bort pulver och vatten ur receptet och använder 1,5 dl kikärtsspad)

270 g/3 dl strösocker

240 g/4 dl vetemjöl

10 g/2 tsk vaniljsocker

10 g/2 tsk bakpulver

3 g/1/2 tsk salt

100 g mjölkfritt margarin

1 dl växtbaserad dryck (typ havredryck)

2 msk kakao

Tigerkaka vegansk

Gör så här

Smörj en sockerkaksform med margarin, snåla inte. Vispa kikärtsspad och strösocker i en bunke med elvisp i ca 30 sekunder. Blanda de torra ingredienserna (utom kakao) och sikta ned dem i smeten. Vänd ihop lätt med en slickepott. Smält margarinet på låg värme och blanda ned det i smeten tillsammans med drycken. Plocka ur 1/3 av smeten och blanda ned kakaon. Varva de olika smeterna i formen och rör i slutet runt med en kniv så du får ett tigermöster. Grädda kakan mitt i ugnen i 45-50 minuter. Låt kakan svalna helt innan du tippar ut den ur formen.

Kommentarer

3 svar till ”Vegansk tigerkaka”

  1. Varfor potatismjol? 🙂

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Det hjälper kakan att inte bli så tung som den blir med bara vetemjöl 🙂

  2. Den här tigerkakan blev sååå god!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *