En vegansk tigerkaka påminner mig om min barndom. Det var liksom standardfikat tillsammans med ett glas saft. En tigerkaka är sockerkaka och chokladkaka hopblandad till ett.
Vegansk tigerkaka
Portioner: 8-10 bitar
Tid: 90 minuter
Ugn: 175 grader
Ingredienser
1 tsk frystorkat kikärtsspad
135 g vatten
(Om du använder flytande kikärtsspad tar du bort pulver och vatten ur receptet och använder 1,5 dl kikärtsspad)
270 g/3 dl strösocker
240 g/4 dl vetemjöl
10 g/2 tsk vaniljsocker
10 g/2 tsk bakpulver
3 g/1/2 tsk salt
100 g mjölkfritt margarin
1 dl växtbaserad dryck (typ havredryck)
2 msk kakao
Gör så här
Smörj en sockerkaksform med margarin, snåla inte. Vispa kikärtsspad och strösocker i en bunke med elvisp i ca 30 sekunder. Blanda de torra ingredienserna (utom kakao) och sikta ned dem i smeten. Vänd ihop lätt med en slickepott. Smält margarinet på låg värme och blanda ned det i smeten tillsammans med drycken. Plocka ur 1/3 av smeten och blanda ned kakaon. Varva de olika smeterna i formen och rör i slutet runt med en kniv så du får ett tigermöster. Grädda kakan mitt i ugnen i 45-50 minuter. Låt kakan svalna helt innan du tippar ut den ur formen.
Lämna ett svar