Veganska minimunkar (på 5 minuter)

Veganska minimunkar gör jag på 5 minuter och tre ingredienser. Kan ni räkna ut vad det är? Just det, smördeg som jag friterar i olja och doppar i strösocker. Farligt gott!

Du kan använda vilken pepparkaksform du vill, det är ju lite roligt med olika former också! Kanske ett hjärta eller en stjärna, jag tänkte skriva en gris först, men en ”friterad gris” är väl inget för en vegan 😉

veganska munkar

Följ mig på Instagram för tips, trix och inspiration kring växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil.

Minimunkar

1 paket färsk smördeg (välj en glutenfri variant om du vill ha glutenfritt)

5 dl neutral olja

1 dl strösocker

  1. Stansa ut 10-20 med en pepparkaksform (hur många du får ut beror på hur stor formen är)
  2. Värm upp oljan i en kastrull
  3. Lägg i ett par smördegsbitar åt gången och fritera dem ca 1-2 minuter på varje sida eller tills de fått en gyllenbrun färg
  4. Lägg dem på lite hushållspapper så överflödig olja rinner av
  5. Doppa munkarna i strösocker
  6. Ät genast