Vegansk marängtårta med mangocurd känns så fräscht nu på våren! Jag älskar den frasiga, söta marängen som möter en syrlig kräm och färska, fräscha bär. Det är SÅ gott!
Att göra vegansk maräng är inte särskilt svårt, man behöver bara tänka på att inte vispa i sockret för snabbt. Jag brukar tillsätta en matsked socker var 15:onde sekund, då blir marängen perfekt! Om man inte vill att marängen ska ta någon färg kan man göra ett stort lock av aluminiumfolie och lägga över marängen medan den gräddas. Själv tycker jag att det är festligt när marängen får en solkysst karaktär.
Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration kring växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!
Marängbottnar
1,5 dl kikärtsspad (eller annat bönspad)
1 tsk citronsaft
3 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
- Sätt ugnen på 120 grader
- Vispa upp kikärsspad och citronsaft lätt
- Tillsät 1 msk strösocker var 15:onde sekund samtidigt som du vispar och upprepa tills allt socker är nedvispat i marängen
- Vispa till sist i majsstärkelsen
- Marängen är klar när den är så fast så den sitter kvar i bunken när du vänder den upp och ned
- Klicka ut marängen i två cirklar på en bakplåt med bakplåtspapper
- Forma till marängen så den blir rund och fin
- Grädda marängen mitt i ugnen i ca 1 timme och 30 minuter
- Stäng av ugnen och låt marängen svalna där i två timmar
Montering
Vegansk mangocurd (recept hittar du HÄR)
Växtbaserad vispgrädde
Färska bär
- Lägg en av marängbottnarna på fatet du vill servera tårtan på
- Bred över rumsvarm mangocurd
- Lägg över den andra marängbottnen
- Vispa grädden hårt (låt det ta sin tid, jag brukar vispa i ca 7 minuter i min assistent)
- Bred över grädden över den andra bottnen
- Toppa marängtårtan med färska bär
Lämna ett svar