Din varukorg är för närvarande tom!
Vegansk vaniljtårta i långpanna
Den här vaniljtårtan i långpanna är toppad med vaniljkräm och en härlig bärgrädde. En perfekt kaka när du vill baka till många! Du kan servera den som tårta eller kaka, du väljer! Den här vaniljtårtan kommer jag baka många gånger i sommar! Den är så enkel att svänga ihop och smakar samtidigt ljuvligt av sommar med färska bär och vaniljkräm.
När jag bakar den här vaniljkakan använder jag frystorkat kikärtsspad. Det ger en extra fluffig och saftig kaka som höjer sig i ugnen på ett fenomenalt sätt! Här kan du köpa frystorkat kikärtsspad.
Om du inte använder frystorkat kikärtsspad tar du bort pulver och vatten ur receptet och använder istället 3 dl flytande kikärtsspad från tetrapack.
Vegansk vaniljtårta i långpanna
Portioner: 20 bitar
Tid: 1 1/2 timme + tid för avsvalning
Ugn: 175 grader
Ingredienser
Vaniljkaka
3 dl vatten
450 g/5 dl strösocker
360 g/6 dl vetemjöl
120 g/2 dl majsstärkelse
20 g/4 tsk vaniljsocker
20 g/4 tsk bakpulver
6 g/1 tsk salt
2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
200 g mjölkfritt margarin
Vaniljkräm
27 g/3 msk vetemjöl
90 g/1 dl strösocker
1 tsk vaniljpasta (eller 2 tsk vaniljsocker)
2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
1 dl växtbaserad dryck
Bärgrädde
2 1/2 dl växtbaserad vispgrädde
150 g frysta bär (välj det du gillar)
Färska bär till topping
Gör så här
Vaniljkaka: Blanda pulver och vatten tills pulvret lösts upp. Tillsätt strösocker och vispa i ca 30 sekunder med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten genom en sil. Vänd om med en slickepott. Smält margarinet och blanda ned det i smeten tillsammans med matlagningsgrädden. Rör ihop till en jämn, klumpfri smet. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd form (25×35 cm). Grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Låt vaniljkakan svalna helt.
Vaniljkräm: Blanda mjöl, strösocker och vanilj och en kastrull. Tillsätt grädde och dryck och koka upp under omrörning tills du får en tjock kräm. Låt krämen svalna och bred ut den över kakan.
Bärgrädde: Låt bären tina något. Vispa grädden hårt och blanda sedan i bären så du får en marmorerad färg. Bred ut grädden över kakan och toppa med färska bär innan servering. Om du förbereder kakan så väntar du med att breda på grädden och toppingen tills det är dags att servera.
-
Ekströms 2 x Jordgubbskräm45,00 kr
-
2 x Coca-Cola Classic20,00 kr
-
Jokk 2 x Dryckeskoncentrat Svartvinbär30,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Grape & Citrus35,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Apelsin30,00 kr
-
Compeed Plåster Medium 2-pack30,00 kr
-
Leader Outdoor Chili Sin Carne69,00 kr
-
Sante Fruktbar Nötter 36-pack199,00 kr
-
Leader Pasta Carbonara Måltid69,00 kr
-
Leader Pasta Bolognese Måltid69,00 kr
-
2 x Fun Light Blueberry Lemonade49,00 kr
-
Zingo Apelsin 20-pack119,00 kr
-
Clean Drink Funktionsdryck Berry 24-pack279,00 kr
-
Aussie Schampo Miracle Repair55,00 kr
-
Aussie Schampo Nourish55,00 kr
-
Shearer Doftljus Lemon Zest99,00 kr
-
Shearer Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Litet Doftljus Vanilla & Coconut59,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Orange Pomander79,00 kr
Kommentarer
4 svar till ”Vegansk vaniljtårta i långpanna”
-
Kan man använda kikärtsspad istället? Fyller nämligen år nästa vecka och tänkte provbaka innan. Känns lite stressigt att hinna få hem det frystorkade.
-
Haha, förlåt. Såg nu att du redan har skrivit det. Du ser, stressad 😛 Stort tack för underbara recept! Detta blir det på 25-års dagen!
-
-
Ser fantastiskt gott och somrig ut! Är intresserad av att testa till midsommar och är nyfiken på att beställa hem en burk frystorkad kikärtsspad men funderar vad det är för hållbarhet på den? 😀
-
Hej,
Frystorkat kikärtsspad har 1 års hållbarhet efter att du öppnat burken. Förvara den torrt och svalt, i skafferiet typ
-
Lämna ett svar