Vegansk snickerstårta (godaste receptet)

Vegansk snickerstårta är den godaste tårtan jag någonsin ätit! Chokladbottnarna är luftiga och saftiga. Fyllningen är krämig med en ljuvlig smak av jordnötssmör. Den perfekta tårtan till alla olika tillfällen!

Jag har ett till recept på den här goda tårta och egentligen har jag bara bytt ut receptet på bottnen, men jag låter det ligga kvar för er som vill göra den gamla botten som är utan bajväxter! Du hittar det receptet HÄR

Annons

vegansk snickerstårta

vegansk snickerstårta

Följ mig på

Instagram

TikTok

Facebook

Ladda ned min APP

Vegansk Snickerstårta (godaste receptet) 10 bitar

Botten

150 gram kikärtsspad

270 gram strösocker

80 gram potatismjöl

160 gram vetemjöl

20 gram kakao

10 gram bakpulver

10 gram vaniljsocker

125 gram växtbaserad dryck

75 gram mjölkfritt margarin

  1. Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme
  2. Vispa kikärtsspad och strösocker tills det blir vitt och luftigt
  3. Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta ned dem i smeten
  4. Smält margarinet på svag värme i en kastrull och blanda sedan ned drycken. Vänd ned det i smeten
  5. Klä en springform (20 cm i diameter) med bakplåtspapper och häll ned smeten där i. Grädda tårtbottnen mitt i ugnen i 40-45 minuter. Öppna INTE ugnen innan kakan varit inne i 35 minuter, då kommer tårtbottnen att sjunka
  6. När du tagit ut tårtan ur ugnen, ta bort bakplåtspappret försiktigt, lägg ett nytt ovanpå bottnen och låt den svalna upp och ned. Jag ställer alltid in min tårtbotten i frysen så den blir nästan helt fryst, åtminstone i kanterna, innan jag skär den. Då kommer du få jämnare kanter
  7. Skär tårtbottnen i tre delar och lägg enda bottnen på ett fat. Stick under små bitar av bakplåtspapper så slipper du få kladd på fatet när du spacklad tårtan

Fyllning

200 gram mjölkfritt margarin (gärna smörgåsmargarin)

4 dl florsocker

1 dl växtbaserad vispgrädde

3 dl osötat jordnötssmör

  1. Vispa margarin och florsocker poröst
  2. Tillsätt grädden och vispa tills den tjocknat och du fått en vit, fluffig kräm
  3. Vispa i jordnötssmöret tills den gått ihop med krämen
  4. Bred ett tunt lager fyllning på den första bottnen och lägg sedan på den andra. Upprepa samma sak på den andra bottnen.
  5. Lägg på den tredje bottnen och spackla hela tårtan med jordnötskrämen. Spara lite kräm som du häller upp i en spritspåse
  6. Spritsa krämen i ”kluttar” runt om tårtans kanter. Gör små gropar i ”knuttarna”

Kolasås

0,5 dl växtbaserad grädde

0,5 dl strösocker

0,5 dl ljus sirap

1 msk mjölkfritt margarin

  1. Koka grädde, socker och sirap till en kolasås (jag tycker att såsen är perfekt vid 114 grader, det tar cirka 10 minuter)
  2. Dra av kastrullen från plattan och blanda i smöret tills det smält samman med kolasåsen
  3. Låt såsen svalna helt och fyll sedan groparna med kolasåsen

Garnering

Salta jordnötter

Hackad vegansk choklad

Annons

Kommentarer

5 svar till ”Vegansk snickerstårta (godaste receptet)”

  1. […] du vill göra bottnen med gluten kan du utgå från det här […]

  2. Hej Frida!
    Om man vill göra denna botten glutenfri, vilken mängd glutenfritt mjöl skulle du ta då? 🙂

    1. Glutenfri mjölmix från Leila, den blå

  3. Hej! Ser så gott ut! Om du skulle förbereda denna en dag innan – skulle du montera hela grejen så att den saftar till sig eller låta bottnarna vara som de är och montera någon timme innan? 🙂

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Hej,
      Du kan montera tårtan dagen innan 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *