Veganska tofuburgare med tryffelmajonäs

by on

Tofu marinerad i en hemmagjord marinad med både hetta och sötma tillsammans med en ljuvlig tryffelmajonäs baserad på kikärtsspad är grunden till en MYCKET trevlig burgare! Jag har också bakat egna hamburgerbröd vilket gör burgarna ännu godare. Jag har serverat burgarna enkelt med en köpt bbq-sås, rödlök och avokado!

Grillsäsongen är igång, jag menar, juni månad får väl ändå räknas som sommar? Och den här sommaren ska ni få många goda grillrecept från mig och Simon!

tofuburgare

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Ladda ned min app ”Veganska godsaker”

Hamburgerbröd

25 gram färsk jäst

5 dl vetemjöl

2 dl vatten

1 msk ljus sirap

0,5 dl neutral olja

Salt

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 38 grader och blanda ned det i jästen tills den smält
  2. Tillsätt övriga ingredienser och knåda med degkrok i maskin eller med en elvisp tills du får en slät med ganska kladdig deg. Låt jäsa under en handduk i 1 timme
  3. Stjälp ut degen på ett mjölat bord och forma 8 stycken runda bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. Låt jäsa under en handduk i ytterligare 1 timme

Tofuburgare

600 gram fast tofu

2 dl neutral olja

2 msk kinesisk soja

2 st vitlöksklyftor

3 msk ljus sirap

2 tsk torkade chiliflakes

En halv citron (saften)

1 msk salt

Liquid smoke efter smak

  1. Dela tofun i lika stora rektanglar
  2. Blanda ingredienserna till marinaden och häll den i dubbla plastpåsar. Lägg i tofun och låt marineras i 1-2 timmar
  3. Grilla och pensla gärna med marinad under grillningen

Tryffelmajonäs

0,5 dl kikärtsspad

3 msk vit tryffelolja

2 dl rapsolja (ej kallpressad)

0,5 tsk grov senap

1 tsk vitvinsvinäger

Salt

  1. Lägg alla ingredienser i en skål och mixa tills du får en majonäs. Tillsätt eventuellt extra salt

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.