Krämig potatissallad (vegansk)

Krämig potatissallad med majonäs, röd lök och kapris är nog det godaste jag smakat! Jag slängde dessutom ihop majonäsen själv, på 30 sekunder. Helt galet gott till alla grillmiddagar sommaren har att erbjuda!

Jag vet att kapris är en ingrediens som man antingen älskar eller hatar. Ungefär som koriander. Man KAN utesluta kaprisen eller bara ersätta den med något annat. Kanske oliver om man tycker om det eller ett rött äpple. Supergott!

vegansk potatissallad

Följ mig på Instagram HÄR

Krämig potatissallad

1 kg färskpotatis (eller vanlig, fast potatis)

1 röd lök

3 msk kapris

En näve färsk persilja

2 tsk dijonsenap

2 dl vegansk créme fraishe

2 dl vegansk majonnäs (läs recept nedan)

Salt och peppar

  1. Skrubba av översta lagret av potatisen och koka den sedan mjuk
  2. Häll av potatisen och låt den svalna helt i rumstemperatur (jag brukar koka potatisen kvällen innan jag ska göra potatissalladen så är den lagom kall på morgonen)
  3. Skiva löken tunt och hacka kaprisen lätt
  4. Finhacka persiljan
  5. Blanda dijonsenap, créme fraishe och majonäs i en skål
  6. Dela potatisen i tärningar och blanda ned den i såsen
  7. Tillsätt lök, kapris och persilja och blanda tills alla ingredienser fördelats jämt
  8. Krydda efter smak
  9. Låt din krämiga potatissallad stå i kylskåpet (den är godaste efter ett par dagar)
Vegansk majonäs (recept)

0,5 dl kikärtsspad

1 tsk salt

1 tsk dijonsenap

1/2 pressad lime

2 dl neutral olja

  1. Blanda alla ingredienser i en hög bunke
  2. Mixa ihop till en majonäs med hjälp av en stavmixer

krämig potatissallad vegansk