Vanilj- och hallonsnittar är så goda så man får gömma dem! sega snittar fyllda med vaniljkräm och hallonsylt. Så otroligt gott!
Att baka snittar kräver mindre jobb än att baka småkakor eftersom man bakar kakorna i längder och skär dem till snittar efter gräddning! Jag älskar både tillvägagångssättet och formen på snittar.
Jag bakar vanilj- och hallonsnittar i min story på Instagram idag. Klicka in på min profil för att följa med steg för steg! HÄR hittar du mig på Instagram.
Kakdeg
200 gram mjölkfritt margarin
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk ljus sirap
- Sätt ugnen på 200 grader
- Nyp ihop margarin, socker, vetemjöl och salt till en smulig deg
- Tillsätt sirapen och knåda ihop till en fast deg
- Låt degen vila i kylskåpet i 30 minuter
- Dela sedan degen i två delar och rulla den till två längder och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt
- Tryck ut en lång grop i mitten av längden
Vaniljkräm
3 msk majsstärkelse
3 msk strösocker
i tsk vaniljsocker
1 dl växtbaserad dryck
0,5 dl växtbaserad grädde
1 dl hallonsylt
- Blanda majsstärkelse, socker och vaniljsocker i en kastrull
- Tillsätt vätskan under omrörning och sätt igång plattan när du blandat ut ingredienserna. till en vattning sås
- Koka upp till en vaniljkräm under omrörning
- Dra av kastrullen från plattan
- Fyll gropen i längderna med vaniljkrämen
- Bred ut ett lager hallonsylt över vaniljkrämen
- Grädda längderna mitt i ugnen i 15-17 minuter
- Låt svalna något
- Skär ut ca 10 snittar av varje längd
- Låt svalna helt på plåten
Glasyr
1 dl florsocker
Några skvättar citronsaft
- Blanda ut florsockret med saft från en citron tills du får en glasyr
- Ringla över glasyren över de avsvalnade snittarna
- Låt stelna
Snittara kan försvaras i frysen och i sval rumstemperatur
Lämna ett svar