Innehåller annonslänk

nyttig morotskaka

Morotskaka är ju så gott! Men NYTTIG morotskaka är så god så man vill äta den till mellis! Visst är det bra, morotskaka till mellis?

Alltså, jag är en fikaperson. Jag gillar att fika på vanligt, hederlig, onyttigt fika. Jag tycker att man är väl värd fika. Men, jag gillaMorotskaka är ju så gott! Men NYTTIG morotskaka är så god så man vill äta den till mellis! Visst är det bra, morotskaka till mellis?r också att äta hälsosammare fika. Som är gjort på dadlar och nötter med olika smaksättningar.

Huruvida dadlar och nötter är nyttigt eller inte håller jag mig borta från att diskutera eftersom det råder så otroligt delade meningar kring ämnet. Däremot så upplever jag att jag blir mättare på den här sortens morotskaka och äter den gärna som mellanmål en vanlig tisdag!

Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration kring växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!

Nyttig morotskaka

8 stycken dadlar

1 dl sötmandel

300 gram valnötter

1 dl kokosflingor

1 normalstor riven morot

2 tsk kanel

1 tsk kardemumma

 1. Mixa alla ingredienser i en matberedare tills du får en grov deg
 2. Tryck ut degen i en rund form som är 20 cm i diameter (jag använder en silikonform, det är mitt bästa köp någonsin, den finns HÄR)
 3. Låt morotskakan sätta sig i kylen i en timme och plocka sedan ur den ur formen
Topping

2 dl växtbaserad vispgrädde

Limezest från 1 styck  lime

 1. Vispa grädden hårt oh bred eller spritsa den över morotskakan
 2. Riv limeskal och strö över grädden

Morotskakan kan förvaras i kyl och frys, men grädden bör spritsas på innan servering

morotskaka nyttig

hälsosam morotskaka

Kommentarer

2 svar till ”Nyttig morotskaka”

 1. Profilbild för Jonna

  Verkar jättegod men hade hellre sett en topping av vegansk färskost. Har du något tips på sådan topping?

  1. Profilbild för fridasvegobak
   fridasvegobak

   ja, det bör gå bra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *