Att baka utan raffinerat socker är inte svårt och det blir fantastiskt gott! De här delicatobollarna smakar så nära delicatobollar som går att köpa i butik att jag nästan kan lova att du inte känner någon skillnad!
Jag har ju haft som mål att slå hål på myten om att veganer bara äter raw food, dadlar och grönkål och har därför varit snål med recept med just dessa ingredienser. Jag tror dock att jag lyckats slå hål på den myten nu och med de här delicatobollarna med dadlar vill jag visa att det också är väldigt gott med ”nyttiga” bakverk!
Veganska delicatobollar med dadlar
Portioner: 10 stycken
Tid: 1 timme
Ingredienser
100 g urkärnade dadlar
40 g/1 dl kokosflingor
80 g/2 dl havregryn
6 g/1 msk kakao
3 g/1/2 tsk salt
1 msk agavesirap
2 msk mandelsmör eller tahini
1/2 dl kokosolja
2 msk vatten
1 msk kaffe eller vatten
150 g choklad (välj gärna en mörk sort, 80% brukar passa bra)
Kokosflingor till topping
Mixa alla ingredienser i en matberedare tills du får en slät smet. Rulla smeten till 10 stycken bollar och forma dem till en kon. Ställ in i kylskåpet i 30 minuter så de sätter sig lite. Smält chokladen på låg värme i micron eller över ett vattenbad. Doppa ned chokladkonerna i chokladen och ställ dem på ett bakplåtspapper. Strö över kokosflingor innan chokladen stelnat. Förvara i kylskåpet.
Lämna ett svar