Snickerskladdkaka (vegan)

Innehåller annonslänkar

Snickerskladdkaka kan ju vara en av de godaste varianterna på kladdkaka man kan baka. Jag älskar Snickers och när jag var liten fanns det en täckt i vit choklad. Och ni alla vet min kärlek till vit choklad! Därför var jag bara tvungen att göra en snickerkladdkaka med vit chokladganache över. Så gott!

snickerskladdkaka vegan

Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration kring växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!

Snickerkladdkaka

150 gram mjölkfritt margarin

1 dl farinsocker

2 dl strösocker

1 dl kakao

2 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

1 dl kikärtsspad

  1. Ställ ugnen på 175 grader över- och undervärme
  2. Smält margaringet i en kastrull och dra av från plattan
  3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn, klumpfri smet
  4. Häll upp kladdkekesmeten i en bakplåtspappersklädd springform (20 cm i diameter)
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter
  6. Låt svalna helt
Jordnötskola

1 dl ljus sirap

1 dl strösocker

1 dl växtbaserad grädde (jag använder matlagningsgrädde)

160 gram jordnötter (gärna saltade)

  1. Koka sirap, socker och grädde till en kola som mäter 118 grader. Använd gärna en termometer, jag har DEN HÄR
  2. Dra av från plattan och låt svalna något
  3. Strö över jordnötterna över kladdkakan och häll på kolan
  4. Låt stelna
Vit chokladganache

80 gram vegansk vit choklad (finns att köpa HÄR)

80 gram växtbaserad grädde (jag använder matlagningsgrädde)

  1. Koka upp grädden och dra av kastrullen från plattan
  2. Bryt i chokladen och låt den smälta ihop med grädden till en chokladkräm
  3. Häll chokladganachen över jordnötskolan och låt stelna helt

Jag har dekorerat min Snickerskladdkaka med vegansk ljus choklad

snickerskladdkaka vegan

Kommentarer

Ett svar till ”Snickerskladdkaka (vegan)”

  1. Hittar ingen ugnstemperatur? Vi gissar glatt på 175 grader sen får vi se hur det går hahah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *