ANNONS

Veganska rabarbermuffins med vit choklad

/

Innehåller annonslänk

Veganska rabarbermuffins med vit choklad är en riktigt hit nu på försommaren! Jag älskar syran ur rabarbern som passar så bra tillsammans med söt, vit choklad. Och allra bäst gör de sig i en saftig muffins!

Rabarben har jag plockat i mammas trädgård och jag har valt de tunnare, mer röda stängerna eftersom de ger bäst smak och finast färg! Ett tips är att sätta rabarbern i en vas med vatten, som en blombukett, så håller de sig fräscha längre!

veganska muffins

Veganska rabarbermuffins med vit choklad

1,5 dl kikärtsspad

3 dl strösocker

100 gram mjölkfritt margarin

1 dl växtbaserad yoghurt

3 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

3 stänger rabarber + 2 msk strösocker

80 gram vegansk vit choklad (går att köpa HÄR)

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Börja med att skiva rabarbern i skivor och strö över strösocker
  3. Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och poröst (det ska inte bli en marängsmet, kikärtsspadet ska fortfarande vara flytande)
  4. Smält margarinet och blanda i yoghurten. Ställ åt sidan
  5. Blanda de torra ingredienser i en skål och vänd ned det i kikärtssadet
  6. Tillsätt margarinblandningen och rör ihop till en jämn, klumpfri smet
  7. Hacka den vita chokladen
  8. Vänd ned rabarbern och chokladen i smeten
  9. Fyll 12 muffinsformar tre fjärdedelar
  10. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 25 minuter
  11. Låt muffinsen svalna helt

veganska saftiga muffins

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00