Veganska chokladmuffins med bananfluff

by on

Innehåller annonslänk

Veganska chokladmuffins med bananfluff är helt galet goda! Med chokladbitar i muffinssmeten blir muffinsen extra saftiga. Själva fluffet innehåller bara två ingredienser, veganska banangodisar och växtbaserad vispgrädde. Så enkelt och så gott!

skumbananfluff

tutti frutti bananas

Följ mig på

Instagram

Facebook

Veganska chokladmuffins med bananfluff

Muffins

150 gram/1,5 dl kikärtsspad

270 gram/3 dl strösocker

180 gram/3 dl vetemjöl

40 gram/1 dl kakao

10 gram/2 tsk bakpulver

18 gram/2 tsk vaniljsocker

90 gram/1 dl neutral olja

100 gram/1 dl växtbaserad dryck

150 gram mörka chokladknappar (jag köper mina HÄR)

  1. Ställ ugnen på 200 grader över- och undervärme
  2. Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och poröst (men inte till en maräng)
  3. Blanda alla torra ingredienser och sila ned dem i vispet. Blanda om
  4. Tillsätt olja och dryck och blanda till en jämn, klumpfri smet. Vänd till sist ned chokladknapparna/den hackade chokladen
  5. Fyll muffinsformarna 3/4 med smeten, fördela den gärna med en glasskopa och grädda dem sedan mitt i ugnen i ca 20 minuter
  6. Låt muffinsen svalna helt på galler

Bananfluff (förbereds med fördel kvällen innan)

300 gram/3 dl växtbaserad vispgrädde

80 gram Fazer Tutti frutti Bananas (60 gram ska ner i grädden och 20 gram till dekor)

  1. Klipp Sönder 60 gram godis smått och blanda dem med grädden i en kastrull
  2. Ställ kastrullen på plattan, på svag värme, och låt godisarna smälta ihop med grädden. Det tar lite tid, men alla godisar kommer att smälta. Ha tålamod och rör om då och då. Grädden ska helst inte koka, då är det lätt att den skär sig
  3. Ställ in kastrullen i kylskåpet och låt den bli helt kall (fram tills hit kan du förbereda kvällen innan)
  4. Vispa upp bananfluffet med elvisp tills den blir fast och fyll den i en spritspåse. Spritsa bananfluffet på muffinsen och garnera med de kvarvarande banangodisarna

You may also like

2 Comments
  1. Anna 1 vecka ago

    Hur stora muffinsformar använder du? Amerikanska jätteformar eller såna som är typ som kanelbulleformar? 🙂

    Reply
    • Frida 1 vecka ago

      Någon stans där mittemellan 😉

      Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published.