Kokosmarängrulle med banan och choklad är ett av de godaste bakverken jag bakat! En ljuvlig kombination av banan, kokos och choklad. UNDERBART!
Det här receptet kom till mig ganska snart efter att jag gjort min veganska budapestrulle. Jag insåg då att det finns som mycket annat gott man kan fylla en maräng med och började leta igenom bakskafferiet. Där stod en påse ledsna kokosflingor så jag hivade i dem i marängsmeten och sim salabim hade jag skapat den godaste veganska marängen!
Kokosmarängrulle med banan och choklad
Kokosmaräng
100 gram kikärtsspad
135 gram strösocker
150 gram kokosflingor
60 gram potatismjöl
- Sätt ugnen på 150 grader
- Vispa upp kikärtsspad lite skummigt och tillsätt 1 matsked strösocker (använd en bunke av stål eller glas, ej plast)
- Vispa i 1 matsked strösocker var 15:onde sekund till allt socker är nedvispat och du har en fin marängsmet
- Tillsätt potatismjöl och kokosflingor och blanda ihop till en smet (använd en vanlig matsked)
- Fyll smeten i en spritspåse och spritsa ut långa stänger (långsida till långsida) på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper
- Grädda kokosmarängen mitt i ugnen i ca 20 minuter
- Låt svalna helt på plåten och vänd upp den på ett nytt bakplåtspapper
Fyllning
2 dl växtbaserad vispgrädde
2 stora bananer
20 gram vegansk ljus choklad
- Vispa grädden hårt
- Skiva bananerna
- Smält chokladen i micro eller över vattenbad
- Bred grädden på kokosmarängen
- Strö över den skivade bananen
- Rulla ihop kokosmarängen till en lång rulle, ta hjälp av bakplåtspappret när du rullar den
- Ringa över smält choklad
Kokosmarängrulle med banan och choklad står sig fint i kylskåpet i upp till 4 dagar
Lämna ett svar