Veganska kanelbullar

Jag har receptet på de godaste veganska kanelbullarna någonsin! Jag älskar att äta bullar och det är ju helt klart det bästa fikat att bjuda på.

Mina veganska kanelbullar är fyllda med mycket kanel och pricken över i:et, vaniljsocker! Det blir så galet gott.

veganska kanelbullar

Tips

Köp min bok Veganska godsaker

Följ mig på Instagram

Följ mig på Youtube

Veganska kanelbullar

Bulldeg

30 gram färsk jäst

3 dl växtbaserad dryck (jag tycker att Oatly iKaffe är bäst)

2 tsk mortlad eller malen kardemumma

90 g/1 dl strösocker

540 g/ 9 dl vetemjöl

3 g/0,5 tsk salt

100 gram mjölkfritt margarin

  1. Smula jästen i en bunke
  2. Värm drycken till fingervarmt (37-39 grader) och blanda det med jästen så den smälter
  3. Blanda ned kardemumma och socker
  4. Tillsätt 3 dl mjöl åt gången och arbeta ihop degen med maskin eller för hand
  5. När hälften av mjölet är tillsatt kan du tillsätta saltet och sedan fortsätta arbeta ned mjölet
  6. När du knådat ihop degen klickar du i margarinet och knådar degen i ytterligare 10 minuter
  7. Bulldegen är klar när den släppt från bunken kanter, är smidig, glansig på ytan och du ska kunna ta på den utan att bli kladdig
  8. Låt degen vila under en bakduk i 20 minuter

Kanel- och vaniljfyllning

150 gram mjölkfritt margarin (rumsvarmt)

75 g/1 dl farinsocker

45 g/0,5 dl strösocker

10 g/2 tsk vaniljsocker

4 msk malen kanel

ev. 2 tsk vetemjöl om du tycker att fyllningen brukar flyta ut när bullarna gräddas

Pärlsocker

  1. Mixa eller mosa ihop alla ingredienser (utom pärlsocker) med elvisp till en kräm
  2. Låt stå framme i rumstemperatur

Sockerlag

0,5 dl strösocker

0,5 dl vatten

  1. Koka upp socker och vatten tills sockerkristallerna löst upp sig och blivit simmig
  2. Ställ åt sidan

Utbakning

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Knåda degen lätt
  3. Dela den i två delar
  4. Kavla ena delen till en stor rektangel (degen ska vara ca 5 mm tjock, ca 40cm bred och ca 25cm lång)
  5. Bred på hälften av fyllningen och vik ihop rektangeln på mitten, kortsida mot kortsida
  6. Skär tunna strimlor (ca 0,5cm) längs med hela den ihopvikta degen
  7. Ta 2-3 tunna strimlor och snurra ihop dem till en skruv
  8. Lägg skruven på bordet och bind ihop den till en bulle
  9. Lägg bullen på ett bakplåtspapper på en plåt
  10. Upprepa tills all bulldeg är slut
  11. Låt bullarna jäsa under handduk i 1 1/2 timme
  12. Pensla bullarna med sockerlagen och strö över pärlsocker
  13. Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter
  14. Pensla bullarna med sockerlag igen och låt dem svalna på plåten

Kommentarer

11 svar till ”Veganska kanelbullar”

  1. Hur många bullar är receptet till? 🙂

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Ca 30 stycken 🙂

  2. […] Detta är nu mitt superrecept för bullar då man verkligen vill imponera. Grunden tog jag från Fridas vegobak, men jag skruvade till dem i […]

  3. Helt seriöst de godaste kanelbullarna jag ätit!

  4. Profilbild för Louvisa
    Louvisa

    Fantastiskt goda!

  5. Profilbild för Camilla

    Hej 😀 Bakar dessa just nu, så kanske inte hinner få svar, men det kanske hjälper någon annan. Ska de jäsa i 1 och 1/2 timme andra gången? eller blev det en etta för mycket? Tack för ett super recept förrested <3

    Camilla <3

    1. Ja, de ska jäsa i 1 och 1/2 timma 🙂

  6. De godaste bullarna jag har gjort någonsin. Det är tredje eller fjärde gången på raken jag bakar dom. Tack för ett jättebra receptet!

  7. Profilbild för Sanna Högmark
    Sanna Högmark

    Godaste kanelbullar jag har ätit. Ta dock god tid på dig.

  8. Såååå sugen! Hur många blir det ungefär?

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Ungefär 20 stycken bullar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *