Vegansk pavlova med lemoncurd har jag gjort som minisar så alla i sällskapet från en varsin till dessert. Vegansk Pavlova är en riktig toppendessert i sommar! Jag äskar smaken av den söta marängen tillsammans med den syrliga lemoncurden och den feta grädden.
Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration kring växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil
Vegansk Pavlova med lemoncurd (15 stycken)
Maräng
100 gram kikärtsspad
135 gram stösocker
60 gram potatismjöl
- Sätt ugnen på 125 grader
- Vispa kikärtsspadet skummigt
- Tillsätt 1 matsked strösocker var 15:onde sekund tills allt strösocker är slut och du har fått en fast maräng
- Vänd i potatismjölet med en vanlig matsked (inte något i plast)
- Häll upp marängen i en spritspåse och spritsa ut 15 stycken runda maränger på 1-2 plåtar med bakplåtspapper
- Grädda marängen mitt i ugnen i ca 45 minuter
- Låt svalna i rumstemperatur
Vegansk lemoncurd
1,5 dl citronsaft (ca 3 citroner)
1 dl majsstärkelse
3 dl strösocker
50 gram mjölkfritt margarin
- Rör ihop majsstärkelse och strösocker
- Tillsätt citronsaften och rör ihop med de torra ingredienserna
- Koka upp lemoncurden under omrörning och låt den tjockna
- Dra av kastrullen från plattan och tillsätt margarinet
- Rör om tills margarinet smält
- Låt lemoncurden bli helt kall i kylskåp
Montering
Maränger
Lemoncurd
2,5 dl växtbaserad vispgrädde
Färska hallon/jordgubbar
- Klicka på lite lemoncurd på varje maräng
- Vispa grädden och lägg på en klick över lemoncurden
- Toppa dina minipavlovas med färska bär
Montera bakelserna innan servering med förbered gärna dagen innan. Marängen förvaras i rumstemperatur och lemoncurden i kylskåp
Lämna ett svar