ANNONS

Kolarutor med inbakad nougat och choklad

/

Cookies

,

Innehåller annonslänk

kolarutor

Kolarutor med inbakad nougat och choklad är PÅ RIKTIGT det godaste jag bakat. Jag minns inte senast jag åt något så gott!

Själva kolarutorna är gjorda på samma deg man använder när man bakar kolasnittar och mitt i kakan hittar man en underbar gömma av nougat och choklad. Vegansk nougat köper jag på Netto eller Lidl men får du inte tag på den kan du byta ut den mot vanlig choklad. Den ljusa chokladen köper jag HÄR

kolakakor choklad

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM HÄR

Kolarutor med nougat och choklad

200 gram mjölkfritt margarin

2 dl strösocker

0,5 dl ljus sirap

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

1 tsk bakpulver

4,5 dl vetemjöl

50 gram vegansk ljus choklad (jag köper mig HÄR)

100 gram vegansk nougat (KØKKEN, finns på Lidl/Netto)

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Vispa margarin, socker och sirap vitt och fluffigt
  3. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ned dem i margarinvispet
  4. Blanda till en deg
  5. Klä en form (20x20cm) med bakplåtspapper
  6. Tryck ut hälften av degen i formen
  7. Hacka chokladen och nougaten och strö över det över degen
  8. Tryck ut andra hälften av degen över fyllningen
  9. Grädda kolakakan mitt i ugnen i 20-25 minuter
  10. Låt kakan svalna helt och skär sedan upp den i 9 bitar

Kolarutor med nougat och choklad går att frysa in

kolakakor choklad

1
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00