Vegansk S’more-paj

Innehåller annonslänkar

S'more pie

Vegansk S’more-paj är en cholkadig paj som bakas utan ugn. Pajen består av en digestivebotten, chokladfyllning och bränd maräng. Helt otroligt god!

Jag har länge velat göra en s’more-paj men har inte haft tillgång till en brännare och har därför tyckt att det blivit för krångligt. När jag äntligen hittade en billig, enkel brännare som går att förvara i köket tvekade jag inte en sekund. Den skulle jag ha och nu kan jag bränna av maräng vilket i sin tur leder till många nya, kreativa smaker! Jag köpte min brännare HÄR

Vegansk maräng har ur min synpunkt inte någon anledning att värmas upp eftersom man inte äter något som är rått, som i en äggmaräng. Det tycker jag är en stor fördel med kikärtsmaräng. Jag har därför valt att skapa receptet med en vanilj fransk maräng som kallvispas, mest för enkelhetens skull!

s'more paj

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM HÄR

Vegansk S’more-paj

Digestivebotten

200 gram digestivekex

100 gram mjölkfritt margarin

  1. Mixa kexen i en matberedare eller krossa dem i en påse till smulor
  2. Smält margarinet och blanda det med kexsmulorna
  3. Tryck ut bottnen i en form, jag använde DEN HÄR rektangulära formen med löstagbar botten för ett extra snyggt utseende
  4. Ställ in formen i frysen i minst 30 minuter
Chokladfyllning

200 gram vegansk ljus choklad (jag köper min HÄR)

150 gram växtbaserad grädde

  1. Hacka chokladen och lägg den i en skål
  2. Värm grädden och häll den över chokladen
  3. Blanda om tills chokladen smält helt och du får en krämig chokladfyllning
  4. Häll chokladfyllningen i pajskalet
  5. Ställ in i frysen igen
Maräng

1 dl kikärtsspad

0,5 tsk vitvinsvinäger

1,5 dl strösocker

  1. Häll kikärtsspadet och vinägern i en rostfri bunke
  2. Vispa upp lätt
  3. Tillsätt samtidigt som du vispar 1 msk strösocker var 15:onde sekund tills allt socker är nedvispat och du har fått en fast maräng
  4. Häll upp marängen i en spritspåse och spritsa marängen över pajen
  5. Bränn av marängen med en brännare innan servering (det går bra att förvara pajen i kylskåpet med marängen på, men bränn inte av den förrän den ska serveras)

Vegansk S’more-paj förvaras i kylskåpet

vegansk s'more paj

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *