Tre lika tårtbotten utan ägg

Innehåller annonslänkar

Tre lika tårtbotten är ett av de mest populära receptet på tårtbotten. Det är med all rätt eftersom resultatet blir en luftig, lätt tårtbotten som passar utmärkt att bygga på höjden eftersom bottnen inte kommer tynga ner fyllningen.

Tre lika tårtbotten är ett enkelt recept med lika delar ägg, strösocker och vetemjöl. När jag kikat runt lite har jag även sett recept både med och utan bakpulver så jag har testat båda delarna. Och jag har så klart uteslutit ägg och istället använt kikärtsspad.

Receptet på tre lika tårtbotten utan ägg blir helt klart bäst om man följer receptet så som jag skrivit i instruktionerna. Med det menar jag att man bör göra flera bottnar och inte en som man sedan delar. Förstår ni hur jag menar? Jag har använt speciella formar som är helt perfekta att göra tårtbottnar i. De finns att beställa HÄR. Man kan också ha likadana formar i större storlek som finns att köpa HÄR (men då måste man även dubblera receptet) Det går så klart bra att använda en vanlig springform också och grädda tårtbottnarna i omgångar, men tänk då på att klä hela formen i bakplåtspapper så kakan inte fastnar i kanterna.

tre lika tårtbotten

När jag har gjort tre lika receptet har jag utgått från 2 dl kikärtsspad. Jag ställer tre lika stora glas bredvid varandra. Längst till vänster Häller jag i 2 dl kikärtsspad. Därefter fyller jag upp med strösocker i andra glaset och vetemjöl i det tredje glaset tills jag får lika mycket i varje glas. Sist, men absolut inte minst tillsätter jag 1 tsk bakpulver i glaset med vetemjöl. Det kommer göra att tårtbottnarna får tillräckligt med kraft för att kunna jäsa i ugnen.

Det är mycket lätt att dubblera eller till och med trippla det här receptet utifrån hur stora eller många tårtbottnar man önskar. Tänk på att utgå från kikärtsspadets mängd och kom ihåg att öka mängden bakpulver också! till 2 dl kikärtsspad behöver man 1 tsk bakpulver.

Recept
Tre lika tårtbotten

Till 3 små formar á 15 centimeter i diameter (jag använder DE HÄR formarna)

2 dl kikärtsspad

Strösocker

Vetemjöl

1 tsk bakpulver

 1. Sätt ugnen på 200 grader
 2. Mät upp 2 dl kikärtsspad i ett glas
 3. Ställ två likadana glas bredvid glaset med kikärtsspad och fyll ena glaset med strösocker och andra med vetemjöl, till samma volym som glaset med kikärtsspad (du ska alltså inte måtta 2 dl utan fylla upp glasen tills du får lika mycket i alla tre glas)
 4. Tillsätt 1 tsk bakpulver i glaset med vetemjöl
 5. Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och skummigt (inte till en marängsmet, bara vitt och skummigt)
 6. Blanda i vetemjölet och bakpulvret tills du får en jämn, klumpfri smet
 7. Häll upp smeten i tre formar (alternativt grädda dem i omgångar) som mäter 13 cm i diameter
 8. Grädda tårtbottnarna mitt i ugnen i 20 minuter (gräddningstiden varierar beroende på hur stor din form är)Låt svalna innan ud monterar tårtan

Kommentarer

8 svar till ”Tre lika tårtbotten utan ägg”

 1. […] 1 enkel sats tårtbottnar från mitt tre lika-recept som finns HÄR […]

 2. […] Använd mitt recept på “Tre lika tårtbotten utan ägg” […]

 3. Hej

  Vet du om det är teflon som är non-stick-beläggningen på tårtformarna? 🙂
  (Har även ställt frågan till Partykungen som sänt frågan vidare)

  1. Profilbild för fridasvegobak
   fridasvegobak

   Hej! Ja det är det 🙂

 4. Profilbild för Linda

  Hej! 🙂
  Kan man frysa in dessa om man vill göra dom ett tag i förväg? 🙂

  1. Profilbild för Frida

   Det går jättebra 🙂

 5. Profilbild för Ina wollmer
  Ina wollmer

  Har du inget 3-lika recept som är för en normalstor tårta? Alltså större än 15 cm 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *