Vegansk pepparkaksblondie med vit choklad och björnbär är en riktig favorit! I vanliga fall hade man kunnat tänka sig lingon i det här bakverket men faktum är att björnbär är en riktig utmanare här, det blir fantastiskt gott tillsammans med kryddorna och den vita chokladen. Ni måste verkligen testa detta!
Följ mig på
Vegansk pepparkaksblondie med vit choklad och björnbär
1,5 dl kikärtsspad
2,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
4 tsk malen kanel
2 tsk malen, torkad ingefära
2 tsk malen kardemumma
2 krm malen nejlika
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 dl neutral olja
100 gram vegansk vit choklad
50 gram björnbär (jag har använt infrysta bär från i somras men det går lika bra att köpa frysta, välj gärna ett ekologiskt alternativ)
- Sätt ugnen på 200 grader
- Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och poröst (det ska inte bli en maräng)
- Blanda alla torra ingredienser och sikta ned dem i smeten
- Tillsätt oljan och vänd om till en jämn, klumpfri smet
- Hacka chokladen och vänd ned den i smeten tillsammans med björnbären
- Klä en springform (20cm i diameter) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i
- Grädda pepparkaksblondien mitt i ugnen i 25 minuter
- Låt svalna och sätta sig i kylskåp i minst 2 timmar
Servera med en klick växtbaserad grädde eller glass
Pepparkaksblondien går att frysa
Lämna ett svar