Vegansk passionssorbet är en krämig, syrlig sommardröm som svalkar så skönt i solens varma strålar! Den är dessutom väldigt enkel att göra och kräver ingen glassmaskin.
Vegansk passionssorbet (ca 1 liter)
3 dl vatten
3 dl strösocker
1 dl kikärtsspad
250 gram passionsfrukt (går att köpa fryst)
2 tsk citronsaft
- Tina passionsfrukten i en kastrull och sila bort kärnorna
- Koka vatten och socker till en sockerlag som mäter 121grader
- När sockerlagen är 115 grader kan du börja vispa kikärtsspadet till ett fast skum i en skål (helt i glas eller metall)
- Vispa i sockerlagen i en tunn stråle
- Fortsätt vispa tills smeten kallnat
- Pressa i citronsaft i passionsfruktsåsen
- Tillsätt den i smeten och blanda om väl
- Frys glassmeten i minst 4 timmar med helst över natten
- Förvara glassen i frysen i en bunke med lock
Lämna ett svar