Vegansk citronpaj med bränd maräng

Innehåller annonslänk för Adtraction

Vegansk citronpaj med bränd maräng är den enda pajen man behöver! Den uppfyller en ljuvlig kombination av frasigt, syrligt och sött. Den kommer ta dina fikagäster med storm!

Själva citronfyllningen är syrlig och det ska den vara. För tillsammans med den söta marängen kommer det bli alldeles lagom sött och syrligt.

citronpaj maräng vegan

Vegansk citronpaj med bränd maräng

Pajskal

150 gram mjölkfritt margarin (rumsvarmt)

3 dl vetemjöl

1 dl strösocker

  1. Knåda ihop alla ingredienser till en deg
  2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten (20 cm i diameter)
  3. Nagga botten med en gaffel
  4. Ställ in pajskalet i kylskåpet i minst 30 minuter
  5. Sätt ugnen på 225 grader över- och undervärme
  6. Förgrädda pajskalet i ca 7 minuter
  7. Sänk ugnsvärmen till 175 grader
Citronfyllning

3 msk vetemjöl eller majsstärkelse 

3 dl strösocker

2 dl pressad citronsaft

50 gram mjölkfritt margarin

  1. Blanda majsstärkelse och strösocker i en kastrull
  2. Tillsätt citronsaften under omrörning
  3. Koka upp och låt puttra tills det tjocknar, rör om hela tiden
  4. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt margarinet
  5. Rör om tills det smält
  6. Häll citronfyllningen i pajskalet
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter (pajen ska inte få så mycket färg)
  8. Låt sätta sig och svalna helt i kylskåp i minst 4 timmar
Maräng

1 dl kikärtsspad

1,5 dl strösocker

  1. Häll upp kikärtsspadet i en skål gjord av glas eller metall
  2. Vispa i 1 msk strösocker var 15:onde sekund tills allt strösocker är nedvispat och du har fått en fast maräng
  3. Häll upp marängen i en spritspåse och spritsa den över pajen
  4. Om du ska servera pajen på en gång kan du bränna av marängen, annars ställer du in pajen i kylskåpet igen och bränner av marängen när det är dags att servera

En brännare kan du köpa billigt HÄR