Marinerad tofufeta

tofufeta

Marinerad tofufeta är som fetaost, fast veganskt så klart! I marinaden hittar man citron, vitlök och timjan. En helt perfekt kombination!

Faktum är att tofufeta smakar väldigt likt fetaost i konsistensen. Smaken är galet god när den marinerats och marinaden liksom trängt in i tofun. Det här tillbehöret är helt perfekt till grillat eller i salladen. Sanningen är dock att jag ätit upp den direkt ur burken. Så god är den, hehe.

marinerad tofu

Följ mig på Instagram för mer vego, klicka HÄR för att komma till min profil!

Marinerad tofufeta

300 gram fast tofu

3 dl neutral olja

1 citron, saft och skal

1 näve timjan

1 stor vitlöksklyfta

2 tsk salt

  1. Dela tofun i centimeterstora kuber och låt den rinna av lite på ett hushållspapper
  2. Häll olja i en ganska stor bruk med tillhörande lock
  3. Tvätta av citronen, riv ned skalet och pressa saften i oljan
  4. Pressa i vitlöksklyftan
  5. Hacka timjan grovt och blanda ned det i oljan tillsammans med salt
  6. Lägg i tofun, skruva på locket och vänd bruken ett par gånger så marinaden blandas med tofun
  7. Låt stå i kylen, minst över natten
  8. Servera din marinerade tofufeta i en sallad eller till grillat

Marinerad todufeta håller sig fin i kylskåp i upp till en vecka

marinerad tofufeta

Kommentarer

Ett svar till ”Marinerad tofufeta”

  1. Profilbild för Kent Eriksson
    Kent Eriksson

    Hejsan Frida,
    Tack för alla dina läckra recept!
    Kan man ”återavända” marinaden eller kan man använda den som blir kvar till nå’t annat?
    Med vänlig hälsning,
    /Kent

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *