Marinerad tofufeta är som fetaost, fast veganskt så klart! I marinaden hittar man citron, vitlök och timjan. En helt perfekt kombination!
Faktum är att tofufeta smakar väldigt likt fetaost i konsistensen. Smaken är galet god när den marinerats och marinaden liksom trängt in i tofun. Det här tillbehöret är helt perfekt till grillat eller i salladen. Sanningen är dock att jag ätit upp den direkt ur burken. Så god är den, hehe.
Följ mig på Instagram för mer vego, klicka HÄR för att komma till min profil!
Marinerad tofufeta
300 gram fast tofu
3 dl neutral olja
1 citron, saft och skal
1 näve timjan
1 stor vitlöksklyfta
2 tsk salt
- Dela tofun i centimeterstora kuber och låt den rinna av lite på ett hushållspapper
- Häll olja i en ganska stor bruk med tillhörande lock
- Tvätta av citronen, riv ned skalet och pressa saften i oljan
- Pressa i vitlöksklyftan
- Hacka timjan grovt och blanda ned det i oljan tillsammans med salt
- Lägg i tofun, skruva på locket och vänd bruken ett par gånger så marinaden blandas med tofun
- Låt stå i kylen, minst över natten
- Servera din marinerade tofufeta i en sallad eller till grillat
Marinerad todufeta håller sig fin i kylskåp i upp till en vecka
Lämna ett svar