Vegansk Oboy-kladdkaka

Vegansk Oboy-kladdkaka är precis vad det låter som, en kladdkaka med Oboy! Hur gott? Jag älskar Oboy! Gör du?

Jag skulle våga påstå att min Oboy-kladdkaka kan komma att bli en ny fredagsfavorit. Den är enkel att baka och blir så god med färska bär och en skopa vaniljglass. Du kanske ska testa redan ikväll?

kladdkaka oboy

vegansk kladdkaka oboy

Vegansk Oboy-kladdkaka

150 gram mjölkfritt margain

2 dl Oboy-pulver

1 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1,5 dl vetemjöl

1 dl kikärtsspad

En nypa salt

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan
  3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn, klumpfri smet
  4. Klä en springform (20 cm i diameter) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i
  5. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20-25 minuter (den ska vara vobblig när man plockar ut den ur ugnen)
  6. Låt kladdkakan sätta sig i kylskåpet
  7. Servera med vegansk vaniljglass, färska bär och pudrad Oboy

Kommentarer

2 svar till ”Vegansk Oboy-kladdkaka”

  1. Profilbild för Kerstin Nilsson
    Kerstin Nilsson

    Hej Frida provade din broccoli paj med soltorkad tomat och tofu den var jättegod ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *