Spagetti med fejkonsås

Spagetti med fejkonsås är ett vegetariskt alternativ till baconsås. Den innehåller alspånsrökt tofu som är sanslöst likt bacon och skinka i både doft och smak.

Fejkonsås är en stående vardagsrätt hemma hos oss nu! Barnen som vanligtvis tycker att tofu känns lite läskigt älskar den här snabba vardagsrätten just eftersom den alspånsrökta tofun är riktigt bra i både smak och konsistens!

fejkonsås recept

vegansk vardagsmat

Spagetti med fejkonsås

4 portioner pasta

230 gram alspånsrökt tofu

3 stycken schalottenlökar

1 styck vitlöksklyfta

2,5 dl växtbaserad matlagningsgrädde

3 msk näringsjäst

Salt

Svartpeppar

Olja till stekning

  1. Koka upp pastan enligt anvisningarna på förpackningen, salta vattnet rikligt
  2. Skär tofun i små tärningar
  3. Finhacka schalottenlök och vitlök och fräs i olja tillsammans med tofun i en stekpanna tills löken blivit glansig och mjuk
  4. Tillsätt näringsjäst, salt och peppar i stekpannan och stek på en liten stund
  5. Häll i grädden och låt puttra tills pastan kokat färdigt
  6. Ta 1 dl av pastavattnet och tillsätt i stekpannan
  7. Häll av resterande pastavatten och häll tillbaka pastan i kastrullen
  8. Blanda fejkonsåsen i pastan och servera med ytterligare lite näringsjäst och hackad persilja