Vegansk kokoskola

Vegansk kokoskola som är doppad i choklad smakar som Bounty, fast lite godare om jag får säga det själv!

Silikonformar är perfekta att använda för att gjuta kolorna, de är enkla att använda och finns i massor av former och utföranden.

vegansk bounty kokoskola
vegansk bounty

Vegansk kokoskola

Portioner: 30 stycken

Tid: 2 timmar

Ingredienser

1 dl växtbaserad grädde (visp eller mat spelar ingen roll)

90 g/1 dl strösocker

140 g/1 dl vit sirap

5 g/1 tsk vaniljsocker

200 g kokosflingor

300 g vegansk, ljus choklad

Blanda grädde, socker sirap och vaniljsocker i en kastrull och koka till 117 grader. Dra av kastrullen från plattan och blanda i kokosflingorna. Bred ut kokoskolan i silikonbalken (som står på ett bakplåtspapper) som du ställt in på 15×20 cm. Låt stelna och plocka bort balkarna. Skär i 30 stycken rektangulära bitar. Smält chokladen i micron eller över vattenbad och doppa kokoskolan där i. Låt godisarna stelna på ett bakplåtspapper. Fyll en spritspåse med resterande av den smälta chokladen och ringla den över godisarna.