Vegansk Twix

Innehåller annonslänk

Vegansk Twix i det enklaste och godaste utförandet du kan tänka dig! Tre lager av absolut förälskelse.Spröd digestivebotten, seg kola och mjuk choklad. Blir det bättre så säg!

Jag tycker att det är viktigt att bakning är enkelt. Särskilt när just vegansk bakning kanske känns lite extra svår. Därför väljer jag att göra min veganska Twix på ett något annorlunda men mycket enkelt sätt. Formen jag använder kan du köpa HÄR

vegansk twix

LADDA NED MIN APP ”VEGANSKA GODSAKER”

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Vegansk Twix, 8 bitar

Botten

15 stycken digestivekex

125 gram mjölkfritt margarin

  1. Mixa kexen till smulor
  2. Smält margarinet och blanda det i kexsmulorna. Tryck ut i en rektangulär pajform, jag använder DEN HÄR
  3. Ställ in formen i frysen

Kolalager

1 dl växtbaserad grädde

1 dl ljus sirap

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 krm salt

  1. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt puttra tills kolan når 117 grader. Låt den svalna till ljummen
  2. Plocka ur bottnen ur formen och ringla ut kolasåsen över bottnen.Låt yttersta kanterna av bottnen vara fri så inte kolan rinner över
  3. Ställ in i frysen igen tills kolan fått en seg yta

Chokladlager

200 gram vegansk ljus choklad

100 gram växtbaserad grädde

  1. Hacka chokladen och lägg i en skål
  2. Värm grädden i en annan skål och häll den över chokladen. Rör om tills du fått en slät chokladkräm. Bred chokladkrämen över kolan och ställ in kakan i kylskåpet tills den stelnat och hunnit sätta sig ordentligt
  3. Skär din Twix i 8 bitar

Annons