Vegansk pepparkaksbrownie

Choklad och pepparkaka är en oväntat god kombination! Egentligen är väl det mesta gott till choklad om jag tänker efter men just detta är faktiskt otroligt gott.

Själva brownien blir helt och hållet magiskt god eftersom den får en krispig yta och blir så där seg tack vare den smält chokladen i smeten!

Nu för tiden bakar jag alltid med frystorkat kikärtsspad eftersom det dels är MYCKET bättre och starkare än det flytande spadet i tetrapack och des för att jag inte behöver tänka på vad jag ska göra med alla kikärtor jag får över. Du kan köpa frystorkat kikärtsspad HÄR

Om du inte använder frystorkat kikärtsspad ersätter du det med 1,5 dl flytande spad från konserverade kikärter. Glöm inte att du behöver utesluta vattnet också.

vegansk pepparkaksbrownie

vegansk brownie

 

Följ mig på

Instagram

Youtube

Ladda ned min app ”Veganska godsaker”

Vegansk pepparkaksbrownie

Portioner: 12 stycken

Tid: 1 timme

Ugn: 175 grader

Ingredienser

1 tsk frystorkat kikärtsspad (finns att köpa här)

9 msk vatten

40 g/1 dl kakao

180 g/3 dl vetemjöl

5 g/1 tsk bakpulver

10 g/2 tsk vaniljsocker

2 tsk pepparkakskryddor

3 g/ 1/2 tsk salt

200 g mörk choklad, 54%

100 g mjölkfritt margarin

180 g/2 dl strösocker

14 stycken pepparkakor

Blanda pulver och vatten i en skål. Låt det stå och dra i 15 minuter. Under tiden blandar du de torra ingredienserna i en skål (utom strösocker). Smält chokladen och margarinet på låg värme i en kastrull och dra av den från plattan när du fått en jämn chokladkräm. Tillsätt strösockret i bunken med kikärtsspadet och vispa tills det blir vitt och aningen fluffigt. Sikta ned de torra ingredienserna och blanda i ihop med en ballongvisp eller liknande. Tillsätt chokladkrämen och rör ihop till en jämn smet. Klä en form (25x25cm) med bakplåtspapper. Krossa hälften av pepparkakorna i botten och bred sedan ut smeten över. Krossa andra hälften av kakorna över tryck försiktigt på dom över smeten. Grädda mitt i ugnen u 25-30 minuter. Låt brownien bli helt kall innan du skär den i bitar.

 

Kommentarer

2 svar till ”Vegansk pepparkaksbrownie”

  1. Hej!
    Undrar om man kan byta ut det frystorkade kikärtsspadet mot vanligt kikärtsspad?

  2. Alltså dom här är bara sååååå bäst! Gör dom varje jul och senast nu ikväll. Tack för detta superrecept och många fler! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *